Сіамська кішка | Зоомагазин MasterZoo

Зміст

Особливості породи сіамських кішок

Догляд за сіамськими кішками

Харчування сіамських кішок

Виховання та навчання сіамських кішок

Розмноження сіамських кішок

 

Сіамська кішка — загадкова, граціозна і неймовірно приваблива. Однак навколо її особливостей характеру та специфіки утримання ходить чимало міфів. Сьогодні поговоримо про те, чи справді сіамські кішки шкідливі, чи все ж таки це стереотипи. А також розберемося в тому, які вони мають особливості, на які важливо звернути увагу перед покупкою.

 

 

Особливості породи сіамських кішок

Цікаво, що сіамські кошенята народжуються повністю білими та з блакитними очима. Все тому, що їхнє забарвлення безпосередньо залежить від навколишнього середовища. З'являючись на світ і потрапляючи в прохолодні умови, білі кошенята набувають забарвлення. Зміна кольору починається з хвоста, лап та вух малюка. Формування забарвлення за участю активного вироблення меланіну закінчується до шостого місяця життя. Ось такий цікавий температурний нюанс властивий кожному сіамському кошеняті.

Тіло дорослих особин породи сіамських котів вирізняється своєю граціозністю. Вихованці, як правило, мають середні розміри корпусу, довгу шию і лапи. Які бувають сіамські кішки за своїм забарвленням? Поєднує всіх представників цієї породи особливий розподіл кольорів по тілу. Так, корпус у котів досить світлий, а ось мордочка, вуха, лапи та хвіст — темні. Останні, у класичному вигляді, мають шоколадний відтінок.

Характер сіамських кішок цікавий своєю багатогранністю. Вихованець здатний дуже міцно прив'язуватися до своїх людей, охоче демонструє ласкавість. Через це можуть виникати й деякі складнощі в утриманні улюбленця. Попри зовнішню незалежність, котики нерідко страждають від самотності й можуть ображатися на своїх господарів.

 

 

Плюси та мінуси сіамської кішки досить різноманітні. Перш ніж привести її в сім'ю, варто подумати над тим, чи вистачить у вас часу та бажання задовольнити потреби вихованця в активності, спільному проведенні дозвілля. Однак варто пам'ятати, що попри поширений міф, сіамські коти зовсім не агресивні. Принаймні не більше, ніж представники інших порід.

 

Догляд за сіамськой кішкой | Зоомагазин MasterZoo

Догляд за сіамськими кішками

Представники породи сіамських котів потребують збалансованого харчування та регулярної гігієни. Догляд за вихованцем включає вичісування шерсті, очищення зубів і обрізання кігтів.

 

Догляд за шерстю та гігієна

Догляд за шерстю сіамських котиків не завдає власникам особливого клопоту. Так, достатньо раз на тиждень вичісувати вихованця за допомогою спеціальної щітки. Також потрібно приділяти увагу гігієні вух та зубів улюбленця. Найзручніше для цього використовувати спеціальні інструменти та засоби. Кігті кішкам підстригають при необхідності.

Здоров'я сіамських кішок: профілактика захворювань та вакцинація

Через особливості будови дихальної системи, сіамські кішки схильні до таких захворювань як астма, пневмонія, бронхіт. Також вихованці можуть страждати від хвороб сечостатевої системи, опорно-рухового апарату та офтальмологічних недугів. Щоб запобігти розвитку цих захворювань, важливо своєчасно звертатися до ветеринарного лікаря. Варто подбати й про те, щоб в улюбленця були всі щеплення, які мають бути в нього за віком.

 

Годування сіамської кішки | Зоомагазин MasterZoo

Харчування сіамських кішок

У різних описах сіамської кішки йдеться про те, що вихованця можна годувати як натуральним раціоном, так і готовими кормами. І це справді так. Однак у першому випадку потрібно приділити дійсно багато часу та уваги, щоб розрахувати меню для вихованця.

Все частіше сучасні господарі віддають перевагу готовим кормам. Спеціальна продукція враховує всі харчові потреби сіамської кішки, що повністю позбавляє власників розрахунків і економить час на приготуванні їжі. У кормах класу преміум та холістик міститься ідеальна кількість білків, жирів та вуглеводів, основних вітамінів та мікроелементів.

Не варто годувати улюбленця із загального столу. Смажена їжа, кістки, борошняні та молочні продукти можуть призвести до серйозних проблем із травленням.

Разделитель девон- рекс

Виховання та навчання сіамських кішок

Чим раніше кошеня потрапить у сім'ю, тим легше пройде його адаптація до нового середовища та соціалізація. Важливо дати вихованцю час на освоєння місцевості та вивчення «правил». Але при цьому господар повинен залишатися в доступності та бути готовим підтримати товариськість та інтерес малюка. Як тільки кошеня виявить свою грайливість, можна запропонувати йому спільні розваги. Це допоможе улюбленцеві швидше звикнути, а власнику — у майбутньому уникнути ревнощів нового члена сім'ї до інших вихованців.

 

Розмноження кішки | Зоомагазин MasterZoo

Розмноження сіамських кішок

Для того, щоб подбати про здоров'я майбутнього потомства, перед в'язкою і кіт, і кішка мають пройти обстеження у ветеринара. Це допоможе знизити ризик передачі генетичних хвороб сіамських кішок. Розведення вихованців потребує чималої кількості часу та зусиль. Хоча з представниць цієї породи виходять чудові мами. Вони трепетно дбають про своїх кошенят і самі їх вигодовують.

Так, ми постаралися розповісти все про сіамських котів, що потрібно врахувати перед прийняттям рішення про те, чи ця порода підходить для вашої родини. Цікаве забарвлення таких улюбленців з температурними зонами здатне підкорити серця навіть найвибагливіших до зовнішності любителів котиків. А їхній багатогранний характер і високий інтелект робить котиків справді унікальними улюбленцями.

 

FAQ
  • Скільки живуть сіамські кішки в домашніх умовах?

    Сіамські коти при правильному догляді живуть 14-18 років.

  • Чому сіамські кішки постійно нявкають?

    «Балакучі» котики можуть намагатися спілкуватися зі своїм господарем за допомогою нявкання. Але причиною такої активності може стати й нудьга.

  • Як сіамські кішки ставляться до дітей?

    Сіамська кішка для дітей може стати як найкращим другом, так і конкурентом. Здебільшого це залежить від індивідуальних особливостей характеру вихованця.

 

 

Хочеш дізнатися більше?

Після прочитання нашої статті, перегляньте додаткову інформацію нижче:




Наші соціальні мережі