Кішка Орієнтальна | Зоомагазин MasterZoo

Зміст

Походження орієнтальних кішок

Зовнішній вигляд та особливості породи

Характер та поведінка орієнтальних кішок

Догляд та здоров'я орієнтальних кішок

Цікаві факти та легенди про орієнтальних кішок

Висновки

Кожна пухнаста особистість у нас вдома – це набір особливих звичок, уподобань, реакцій та поведінки. І за це ми і любимо своїх вихованців і не звертаємо уваги на те, що деякі їхні вчинки чи бажання завдають нам незручності.

Проте кожна порода кішок має особливості характеру. І коли людина планує своє майбутнє життя з вихованцем, багато хто звертає увагу на характеристики породи, а не лише на зовнішність кішки. Це дозволяє створити ідеальний збіг характерів, вашої та тварини, та прискорити виникнення міцної дружби та прихильності між вами.

роздільник 1| Зоомагазин MasterZoo

Походження орієнтальних кішок

Довгий час орієнтальних кішок вважали сіамськими та не визнавали їх як окрему породу. Навіть незважаючи на суттєві відмінності у забарвленні та зовнішньому вигляді між сіамськими та орієнтальними кішками.

Причина цього в тому, що орієнтальні кішки були отримані шляхом схрещування сіамської породи з іншими. Перед заводчиками не було мети створити новий вид кішок. Вони хотіли лише збільшити популяцію сіамських кішок, яка сильно скоротилася під час Другої світової війни. Завдяки таким експериментам з'явилися орієнтальні кішки.

Стандарт породи орієнтальних кішок допускає понад триста різновидів забарвлення, а також можливість очей двох різних відтінків. Ще всередині породи виділяють короткошерстих та довгошерстих орієнтальних кішок. Але деякі клуби все одно відмовляються приймати орієнталів як окрему породу, допускаючи їх до змагань як сіамських кішок.

Зовнішній вигляд та особливості породи

Орієнтальні кішки поєднують у собі елегантність, грацію та витонченість. Вони стрункі, мають довгі та гнучкі лапи. Тіло також подовженої форми. Передні лапи орієнтальних кішок трохи менше задніх, що робить їхню ходу граційною.

Голова трикутної форми, за рахунок чого мордочка виглядає витягнутою. Очі мигдалеподібні, найчастіше зеленого кольору. Розрізняють орієнтальну кішку великі витягнуті вуха, завдяки яким зовнішність цієї породи називають інопланетною.

Вовна орієнталів м'яка та шовковиста. Орієнтальні кішки вражають своєю різноманітністю забарвлень та забарвлень. Усього налічується близько 300 варіантів.

Забарвлення орієнтальних кішок, що найчастіше зустрічаються:

  • Біла;

  • Чорний;

  • Бежева (фавн);

  • Гавана;

  • Лавандова (сіро-рожевий колір із холодним білим, але без блакитного, відтінком);

  • Кремова;

  • Колір кориці (циннамон);

  • Синя.

Забарвлення орієнтальних кішок відрізняється не лише відтінками, а й типом малюнка. Наприклад, якщо забарвлення плямисте і плями знаходяться по всьому тілу, це черепахова орієнтальна кішка. Малюнок на шерсті називається таббі. Також може бути тигрове або мармурове забарвлення. А якщо орієнтальна кішка довгошерста і волоски шерсті від кореня до кінчика пофарбовані в різні відтінки, то таке забарвлення називається тиковане.

роздільник 2| Зоомагазин MasterZoo

Характер та поведінка орієнтальних кішок

Відрізняє орієнтальних кішок як незвичайна “інопланетна” зовнішність, а й характер. І у всіх представників цієї породи він свій. Орієнтали точно не дадуть вам засумніватися в тому, що кожен з них - це пухнаста особистість.

Але й загальні риси орієнтальних кішок є. І головна з них – це балакучість.

Орієнтальна кішка обов'язково розповість вам про все, що з нею сталося за день, чого вона хоче та що їй цікаво. І, якщо їй просто нудно, це вона вам теж розповість. Так що якщо ви хочете жити разом з орієнтальною кішкою, будьте готові до того, що нявкатиме вона часто.

Крім того, що орієнтальні кішки дуже товариські, вони також прив'язуються до господаря і навіть кілька днів розлуки сприймають болісно. Орієнтали люблять сидіти на руках, ласку та увагу людини. Якщо ви хочете купити орієнтальну кішку, будьте готові до того, що вона приходитиме спати до вас у ліжко, може залізти під ковдру і вимагати увагу.

Також ця порода активна, грайлива та розумна. Вони люблять не тільки полювати за стрічками чи пір'ям, а й розваги, де варто виявити логіку. Важливо, щоб кішка не сумувала, тому забезпечте її іграшками, будиночками, кігтеточками та іншими забавами для дозвілля.

Без іграшок та уваги орієнтальна кішка не просто сумуватиме, а й самостійно знайде, куди направити зайву енергію. І в такому разі наслідками розваг вихованця стануть зіпсовані килими, меблі, розбиті вази та скинуті на підлогу речі. Якщо вас часто немає вдома, але ви мрієте про орієнтальну кішку, подумайте про те, щоб завести двох вихованців. Тоді вони складуть одна одній компанію і не почуватимуться самотньо.

Кішка | Зоомагазин MasterZoo

Догляд та здоров'я орієнтальних кішок

Утримувати орієнтальних кішок будинку досить легко. Про цю породу не можна сказати, що їм потрібний спеціальний складний догляд. Достатньо буде дотримуватись основних правил догляду за кішками.

  1. Вичісуйте орієнтальну кішку раз на 5-7 днів. Враховуючи, як ця порода любить увагу і ласку, проблем з процедурою не виникне.

  2. Регулярно перевіряйте стан зубів та вух кішки.

  3. Очищайте очі від скупчень у куточках, щоб не спровокувати розвиток інфекцій.

  4. Вибирайте для годування кішки відповідний якісний корм, і давайте його відповідно до вказівок виробника та ветеринара.

Важливим моментом є увага до того, як кішка нявкає. Знаючи про те, що орієнтальні кішки люблять поговорити, можна пропустити момент, коли вихованець намагатиметься сказати вам про погане самопочуття. Тому варто бути уважними до інтонацій кішки.

Цікаві факти та легенди про орієнтальних кішок

Вважають, що орієнтальні кішки з'явилися в минулому столітті. Але ще в стародавніх рукописах Таїланду зустрічалися згадки про однотонних кішок сіамських, під опис яких відмінно підходять орієнтали.

Особливо мило виглядають кошенята орієнтальних кішок. Справа в тому, що вушка у них ростуть дуже активно у перші три місяці життя. Потім зростання сповільнюється, і тіло за розмірами "наздоганяє" вуха. Тому орієнтальні кошенята мають дуже кумедний зовнішній вигляд через маленьке тіло, голову і великі вуха.

Домашня кішка | Зоомагазин MasterZoo

Висновки

Орієнтальні кішки - розумні та ласкаві. Вони слухняні та прив'язані до господаря. Однак потоваришувати з орієнтальною кішкою ви зможете тільки в тому випадку, якщо вам не заважає часте котяче нявкання і бажання вихованця поговорити. Деяким людям навіть сподобається така риса характеру у пухнастої особистості, тому якщо ви ставитеся до них –  можете сміливо купувати орієнтальну кішку та отримаєте вірного та ласкавого друга!

Кожна пухнаста особистість у нас вдома – це набір особливих звичок, уподобань, реакцій та поведінки. І за це ми і любимо своїх вихованців і не звертаємо уваги на те, що деякі їхні вчинки чи бажання завдають нам незручності.

Проте кожна порода кішок має особливості характеру. І коли людина планує своє майбутнє життя з вихованцем, багато хто звертає увагу на характеристики породи, а не лише на зовнішність кішки. Це дозволяє створити ідеальний збіг характерів, вашої та тварини, та прискорити виникнення міцної дружби та прихильності між вами.

 

FAQ
  • Які особливості характеру у орієнтальних кішок?

    Орієнтальні кішки дуже прив'язуються до людей і погано переносять розлуку. Вони активні та розумні, тому потребують різноманітних ігор та іграшок, у тому числі і із застосуванням логіки. Також орієнтальні кішки відрізняються тим, що часто нявкають, шукаючи спілкування з господарем.

  • Які вимоги щодо догляду за орієнтальними кішками?

    Орієнтальні кішки не вимагають особливого догляду. Їм підійде стандартний грумінг, вибір якісного корму та створення комфортного та цікавого їм житла.

  • Яку їжу слід надавати орієнтальним кішкам?

    Годувати орієнтальних кішок слід якісними готовими кормами відповідно до рекомендацій ветеринара. Купити корм для орієнтальних кішок ви можете в зоомагазині MasterZoo.

  • Як часто потрібно купати та чистити вуха орієнтальній кішці?

    Купати орієнтальних кішок не рекомендується частіше, ніж раз на три місяці. Вуха слід регулярно оглядати та видаляти забруднення при необхідності.

Хочеш дізнатися більше?

Після прочитання нашої статті, перегляньте додаткову інформацію нижче:




Наші соціальні мережі