І'мя для кота | Зоомагазин MasterZoo

Зміст

Традиційні імена для котів і кішок

Імена, що відображають характер та особистість кішки

Смішні та грайливі імена для котів і кішок

Унікальні та оригінальні імена для котів

Висновки

Отже, незабаром у вашому будинку з'явиться кошеня. Або, можливо, ви врятували пухнастика з вулиці та тепер облаштовуєте йому комфортне містечко у себе. Але, крім того, що купити йому посуд, корм та іграшки, вам доведеться вирішити, як назвати кішку чи кота. А це не таке просте завдання.

Вибрати, як назвати кота – приємна, але відповідальна справа. Ім'я кота повинне йому підходити, подобатися вам, бути легким у запам'ятовуванні та звучним для тварини. А також відображати характер пухнастої особистості, яка прихована за милою вусатою мордочкою. Тому часто нові власники домашніх тварин шукають перелік кличок для котів або ж цікаві ідеї, як назвати котика, в інтернеті. І ми вирішили трохи вам у цьому допомогти та розповісти про те, як можна назвати кота.

Традиційні імена для котів і кішок

Вважається, що коти добре реагують на звуки, що містять у собі букви "с", "з", "ц", "м". Наприклад, "кс", "пс", "зю", "ся" і подібні. Також, щоб кіт швидко запам'ятав своє ім'я та його було легко вимовити, намагаються вибирати слова, у яких 2-3 стилі.

Пухнастики часто стають героями книг, фільмів, серіалів та мультфільмів. Напевно кожен з вас відразу ж зможе згадати кілька таких прикладів, де яскравим персонажем буде саме кіт. Їхні клички на слуху, плюс часто герої тварин западають нам у серце, і тому коли виникає питання, а як же назвати кота, ми мимоволі згадуємо кумедного персонажа та хочемо так назвати свого вихованця. Наприклад, Матроскін, Боніфацій, Гав, Гарфілд, Том, Фелікс, Багіра, Товстопуз, Салем, Леопольд, Сімба тощо.

 

Також у багатьох був улюбленець у дитинстві. Він міг щодня зустрічати вас удома зі школи, а можливо, ви гралися з ним, коли приїжджали до бабусі на канікули. І через приємні спогади захочеться назвати нового вихованця ім'ям старого друга. Особливо якщо вони схожі зовні.

Але не можна сказати, що наші батьки чи бабусі з дідусями сильно замислювалися над іменами для котів. Або маленькі ми шукали оригінальну кличку, коли нам пропонували назвати котика. Тому дуже часто наших вихованців у дитинстві звали Рижик, Персик, Смугастик, Мурка, Мурзик, Димок, Капітан, Васька, Барсик, Кузя, Маркіза чи Люся.

Поширеними також є імена для котів і кішок, аналогічні людським. Серед них Ася, Маша, Маруся, Вася, Максік, Кріс, Людвіг, Арчібальд, Нік, Олівер, Сіма, Жанна, Адель.

Коти та кішки | Зоомагазин MasterZoo

Імена, що відображають характер та особистість кішки

Багато людей люблять котів саме за їх характер, а часом навіть за відверто дивну поведінку. Тому, поспостерігавши деякий час за звичками кішки, можна придумати ім'я для вихованця. Наприклад, Вітер, М'ячик, Плюшик, Лапка, Мявчик, Вреднуля, Ласка, Трактор, Соня, Мурчик, Гостринка, Невидимка, Демон, Помста.

Пухнаста особистість кішки або кота може проявитися не відразу, особливо, якщо тварина з'явилася у вас вдома зовсім маленькою. Тому згодом прізвиська, що характеризують темперамент улюбленця, можуть з'явитися не відразу. І вони стануть другим чи навіть третім ім'ям для кішки.

Іноді, щоб ім'я для кота звучало оригінальніше і приємніше для нього, але при цьому все ж таки відображало його характер, можна звернутися до інших мов. Наприклад, Бізу (фр. "Поцілунок"), Масаші (яп. "Командир"), Ясу (яп. "Спокій").

Смішні та грайливі імена для котів і кішок

Також усі ми знаємо, наскільки коти смішні та кумедні. І вони розчулюють одним своїм виглядом. Побачивши незвичайну позу чи поведінку кота, так і хочеться давати йому милі прізвиська та клички. Наприклад, Містер Товстопуз, Пухнасті Штанишки, Локшина, Макарошка, Бармалей, Вуглик, Бабблс, Привид, Злодюжка, Зефірка, Цукерка, Котзила, Мисливець, Пузік, Капітан Мурчик, Пампушка, Сметанка, Нічний Скакун, Котлетка, Крампус тощо.

Не варто використовувати для прізвиська кота сленгові або грубі вирази. Адже вони часто несуть негативне забарвлення звернення, а милі пухнастики цього не заслужили.

Унікальні та оригінальні імена для котів

Не завжди кошеня можна назвати так, як вам хочеться. Купуючи вихованця з родоводом та документами, він уже буде, швидше за все, мати прізвисько або ж до його імені можуть висуватися певні вимоги. Наприклад, якою має бути перша буква в імені кота. Якщо ж до вашого вихованця немає таких обмежень або якщо вони не стримують політ вашої фантазії, то надихнутися можна справді чим завгодно.

  • Географія. Назви міст, країн, річок, гір чи навіть знаменитих туристичних місць світу можуть бути цікавим вибором. Наприклад, Париж, Токіо, Ріо, Калуш, Ейфель, Коста, Азія, Кохош, Лелія, Серен, Сенц тощо.

  • Міфологія та література. Імена богів, героїв чи персонажів із книг та фільмів додадуть кошеняті харизмі та в чомусь може навіть підкреслять його характер. Наприклад, Артеміс, Анаїс, Локі, Ельф, Артіо, Аттіс, Айа, Кос, Мехен, Пахт, Села, Сет, Тешуб та ін.

  • Природа. Імена котів, натхненні природою та тваринним світом, такі як Вітер, Місяць, Тигр, Ведмедик, Верба, Аїр, Верес, Кактус, Ірис, Акула, Алабес, Сардинка, Шпрот, Тхір, Їжачок та подібні будуть дуже мило і красиво звучати.

  • Кольори та відтінки. Якщо ваше кошеня має унікальне забарвлення, ви можете вибрати ім'я, пов'язане з його кольором. Наприклад, Рижик, Сірий, Шоколад, Тінь, Промінь, Кокос, Бусий, Горох, Мишка, Мигдаль.

  • Іноземні слова. Пошук натхнення іншими мовами може призвести до цікавих імен. Наприклад, Сер, Марек, Жан, Пампкін, Лав, Бабл, Баціо, Кісс, Бісо, Неко, Бебе, Ірисо, Тян та ін.

  • Фантастика та фентезі. Тут як ім'я можна використовувати як персонажів, так і раси. Наприклад, Лукас, Арагорн, Хагрід, Зевс, Фантомас, Піксі, Гном, Ліч та ін.

  • Історія. Імена великих особистостей з історії можуть надихнути вас і надати імені кота чи кішки певну важливість. Наприклад, Леонардо, Наполеон, Клеопатра, Цезар, Ньютон, Кий.

  • Кіно та аніме. У таких творах ви знайдете нескінченне море натхнення. Навіть якщо ви не фанат конкретних творів, ви можете скористатися списком імен персонажів того чи іншого жанру і знайти щось милозвучне для себе. Наприклад, Кай, Шрек, Незуко, Ватсон, Аріель, Саске, Мічі, Ясу, Атос, Кіра та ін.

Коти | Зоомагазин MasterZoo

Висновки

Вибір імені для вашого кота чи кішки – не завжди легкий, проте важливий і навіть веселий момент. Вибираючи прізвисько для вихованця, всі ваші думки будуть поглинені ним, а політ фантазії напевно неодноразово викличе посмішку чи сміх. Але вибираючи серед безлічі імен, пам'ятайте, що воно має бути не тільки звучним і кумедним, а й відображати характер пухнастої особистості.

Крім особливостей і темпераменту вихованця на вибір відповідного імені для кота вас може надихнути його цікаве забарвлення, незвичайна історія, пов'язана з ним або приємне враження. Також джерелом для ідей стануть персонажі книг та фільмів, міфологія, природа, країни, річки, рослини чи навіть іноземні мови. Це додасть унікальності та особливого значення імені кішці чи кота.

Важливо також переконатися, що вибране ім'я легко та зручно вимовляти, що воно не схоже на команди, якщо ви плануєте навчати кота, або на повсякденні слова, щоб вихованець не плутався, забороняєте ви йому щось або кличете. Пам'ятайте, що ім'я кота має бути не тільки унікальним і звучним, але й приємним для вас, тому що ви будете його використовувати безліч разів протягом довгих років.

 

 
 
FAQ
  • Як вибрати ім'я для моєї кішки чи кота?

    Щоб вибрати ім'я кішки або кота, ви можете звернутися до списків імен або взяти ідеї з усього, що вас оточує. Починаючи від забарвлення та характеру тварини, до улюблених книг, кіно чи анімаційних творів. Також безліч прикладів можна взяти з інших мов, географічних назв, імен історичних чи наукових діячів, художників. Навіть із кулінарії. Але не забувайте, що тварини краще запам'ятовують короткі та звучні імена, що містять у собі звуки "с", "з", "ц".

  • Які традиційні імена популярні для котів та котів?

    Одними з найпоширеніших імен для котів і кішок є: Барсик, Мурка, Маркіза, Персик, Грейс, Кексик, Марсік, Боня, Лео, Хлоя, Пушок. Серед чоловічих та жіночих імен можна виділити такі: Борис, Соня, Люся, Макс, Алекс, Ася, Степан, Софа, Кіра.

  • Як вибрати ім'я, пов'язане із забарвленням чи кольором кішки?

    Часто ідеї для імені кота чи кішки приходять завдяки забарвленню тварини. Це можуть бути Вуглик, Ніч, Рижик, Персик, Смугастик, Ватка, Сніжка, Лапка, Хмарка, Бісквіт, Булочка, Кремушек та ін. Також можна надихнутися перекладами кольорів та слів, пов'язаних із забарвленням кота, іншими мовами.

  • Як вибрати унікальне ім'я для моєї кішки чи кота?

    Вибирайте ім'я для кішки чи кота зі змістом. Це може бути цікаве значення, щось символічне для вас або іноземне слово з оригінальним перекладом. Пошукайте незвичайні приклади імен у міфології, кінематографі, літературі.

Хочеш дізнатися більше?

Після прочитання нашої статті, перегляньте додаткову інформацію нижче:




Наші соціальні мережі