Кролик | Зоомагазин MasterZoo

Зміст

Різноманітність порід декоративних кроликів

Вибір декоративного кролика

 

Декоративні кролики — неймовірно привабливі та невибагливі у догляді вихованці. При правильному утриманні вони можуть стати справжнім другом і для дитини, і для дорослого. Ласкаві та грайливі пухнастики чудово себе почувають в умовах квартири або будинку.

Породи декоративних кроликів досить різноманітні. Між ними є суттєві відмінності як у зовнішньому вигляді, так і у поведінці, характері. Тому, перш ніж завести нового вихованця, варто докладніше вивчити особливості кожної з порід.

Різноманітність порід декоративних кроликів

Переглядаючи фотографії декоративних кроликів, ви помітите відмінності у:

  • розмірах тіла;

  • забарвленні;

  • довжині вух;

  • густоті шерсті.

Вага кроликів також може бути дуже різною. Залежно від породи, маса тіла дорослих особин варіюється від 1.0 до 2.5 кг. Поговоримо докладніше про особливості кролів різних декоративних порід.

 

Гермеліни

 

Гермелін| Зоомагазин MasterZoo

Білі гермеліни мають однотонне забарвлення, блакитні чи червоні очі. Неймовірно милі та привабливі малюки — володарі густої, але короткої шерсті, стоячих вушок. Цю породу кроликів для дому також іноді називають польською.

Вага дорослого гермеліна не перевищує 1.5 кг. Білі пухнастики з хорошого розплідника відрізняються лагідним і доброзичливим характером. Нерідко саме цю породу обирають у сім’ї, де є маленькі діти. За сприятливих умов гермеліни живуть від 8 до 12 років.

 

Ангорський лев та Ангорський карликовий кролик

 

Кролик Ангорськй лев| Зоомагазин MasterZoo

Характеристики кроликів породи ангорський лев дійсно вражають. Унікальними їх робить довга густа шерсть та чубчик на голові. Саме тому догляд за цими пухнастиками вимагає більше часу. Як правило, представники цієї породи мають однотонне світле забарвлення, в якому присутні домішки рудуватого або коричневого кольору.

Характер в ангорських левів доброзичливий та компанійський. Середня тривалість життя представників цієї породи — 8-9 років.

Ангорський карликовий кролик також має густу та довгу шерсть. Їхня статура та зовнішній вигляд відрізняються такими особливостями:

  • тулуб циліндричної форми;

  • вушка прямі та округлі, завдовжки 6-7 см;

  • забарвлення — однотонне або двоколірне;

  • очі блакитного чи червоного кольору;

  • вага не перевищує 2.5 кг.

Враховуючи особливості шерсті пухнастика, догляд та турбота про кроликів цієї породи вимагає додаткових зусиль. При правильному утриманні тривалість життя ангорських карликових складає 7 років.

 

Білка та Короткошерстий карликовий кролик

 

Білка та короткошерстй кролик | Зоомагазин MasterZoo

Кролики породи білка — ідеальні вихованці для сім'ї. Вони погано переносять самотність та відсутність взаємодії з людьми. Їхня особливість — світле забарвлення живота, темна шерсть сіро-блакитного кольору на спині та боках.

Мають досить масивну статуру, а їх вага може сягати 4 кг. Представники цієї породи вважаються розумними та кмітливими. У хороших умовах утримання білки можуть прожити до 8-9 років.

Короткошерстий карликовий кролик здатний стати справжнім членом сім'ї. Вони доброзичливі, допитливі та навіть піддаються нескладному дресуванню. При якісній та регулярній взаємодії з господарем пухнастик може «зустрічати» його, встаючи на задні лапи.

Вага вихованців досягає 1.5 кг, а ось забарвлення буває найрізноманітнішим: від коричневого до білого. У середньому малюки живуть близько 8 років.

 

Висловухі кролики (барани)

 

Висловухий кролие | Зоомагазин MasterZoo

Породи кроликів дійсно різноманітні. Але, мабуть, найбільше виділяються висловухі пухнастики. Завдяки досить масивному чолу і великим очам, цих вихованців також називають баранами. Маса їхнього тіла може досягати 2.5 кг, а довжина вух — 24 см.

Барани вважаються досить миролюбними та доброзичливими, рідко проявляють агресію. Їхня врівноваженість і грайливість — це можливість отримувати максимум задоволення від взаємодії з вихованцем.

 

Голландський карликовий та Лисячі кролики

 

Голденський кролик | Зоомагазин MasterZoo

Догляд за кроликами голландської карликової породи — суцільне задоволення. Вони нечасто хворіють, практично не виявляють агресії та мають досить високий інтелект. Голландці відрізняються:

  •  гладкою та м'якою шерстю, за якою не потрібен особливий догляд;

  •  різноманітністю забарвлень та їх комбінацій;

  •  великою головою з довгими випростаними вухами до 7 см.

Вага представників цієї породи досягає 2 кг, а тривалість життя — до 10 років.

Маса тіла лисячих кроликів може бути до 1.5 кг. Їх шерсть досить щільна і довга, тому потребує додаткової уваги. Вкорочене тіло, голова великих розмірів і візуальна схожість із лисицею роблять представників цієї породи справді унікальними. Однак вибір кролика варто робити обдумано. Характер таких вихованців може бути дуже різним: від миролюбного та активного до похмурого та агресивного.

 

Карликовий рекс, Карликовий метелик, Левова голова, Вогнівка

 

Карликовий кролик | Зоомагазин MasterZoo

Карликовий рекс відрізняється витонченою статурою та зовнішнім виглядом. Оксамитова шерсть, охайність і здатність до навчання — основні причини їхньої високої популярності. Пухнастики мають однотонне забарвлення і можуть рости до 2 кг. Деякі представники здатні навіть запам'ятовувати своє ім'я.

Кролики породи карликовий метелик мають цікаву зовнішність. У них на мордочці знаходиться характерний темний малюнок, а забарвлення відрізняється симетричністю. Крім того, метелики — найневибагливіші у догляді кролики. Однак, як і більшість їхніх побратимів, вони вимагають чимало уваги та спільного проведення часу. Живуть пухнастики близько 7 років.

Левова голова — ласкаві та грайливі кролики, які мають особливу зовнішність. Довга шерсть на голові справді нагадує гриву. Варіацій забарвлення у них буває досить багато, проте представники породи навіть у дорослому віці не досягають великих розмірів. Маса тіла кролів не перевищує 1.7 кг.

Вогнівка привертає увагу, в першу чергу, своїм комбінованим забарвленням та м'якою шерстю. Кролики можуть рости досить великими (до 3 кг). Малята люблять проводити час зі своїм господарем, а деякі — із задоволенням гуляють на вулиці.

разделтель декоратиіні кролик |masterzoo

Вибір декоративного кролика

Коли ви вже знаєте, які бувають декоративні кролики, є сенс поговорити про те, як вибрати вихованця. Хоча більшість пухнастиків і вважаються ласкавими та неагресивними, все одно є ризик взяти «недоброзичливого» малюка.

 

Характер улюбленця багато в чому залежить від умов розведення кроликів та їхнього утримання після народження. Ознаки, які вказують на те, що вихованець має приємну вдачу:

  • допитливість та бажання дослідити навколишнє оточення;

  • фізична активність та енергійність;

  • позитивна реакція на голос людини;

  • відсутність агресивності.

 

Хоча кролики й набагато менш примхливі у догляді, ніж, наприклад, кішки чи собаки, все ж таки доведеться врахувати деякі їх особливості. Так, довгошерсті пухнастики потребують спеціального раціону та регулярних гігієнічних процедур, вичісування.

Великі породи вимагають багато місця. Важливо забезпечити вихованцю просторі умови утримання та зону, де він зможе вільно пересуватися без ризиків для свого здоров'я. Фізична активність допомагає гармонійно розвивати мускулатуру та підтримувати стабільний настрій.

Декоративні кролики — справді ідеальні вихованці. Вони не вимагають специфічного та дорогого утримання. А при регулярному спілкуванні та спільних іграх з господарем малюк обов'язково віддячить своєю прихильністю та ласкавістю.

 

Хочеш дізнатися більше?

Після прочитання нашої статті, перегляньте додаткову інформацію нижче:




Наші соціальні мережі