Іграшки для собак | Зоомагазин MasterZoo

Зміст

Іграшки для активного навчання та тренувань із собакою

Захопливі іграшки для котів для дозвілля на відкритому повітрі

Інтерактивні іграшки для птахів, що гуляють

Які іграшки вибрати для гризунів

Як вибрати відповідну іграшку для вашого вихованця

Висновки

Ваші домашні вихованці потребують любові, піклування та догляду, як діти. І так само, як дитині, кожному підопічному потрібні іграшки. Дитина за допомогою іграшок пізнає світ, розвиває різноманітні навички, вчиться взаємодіяти з предметами та людьми навкруги. Хвостаті, пухнасті та крилаті особистості роблять так само – у процесі гри вони навчаються, отримують нові знання про світ, більше дізнаються про вас.

А ще іграшки – це прояв уваги й турботи, до яких вихованці дуже чутливі. Ви бачили, яким щастям та вдячністю світяться очі собаки, коли їй пропонують новий м'ячик, кісточку чи м'яку іграшку? Ви помічали, який інтерес викликає у кішки нова дряпка з помпоном чи мишка? Знаєте, як радіє папужка новій гойдалці або іграшці-брязкальцю з ласощами? А як описати захоплення хом'ячка або щурика від нового гамака чи бігового колеса?

Всі ці іграшки дарують улюбленцям радість і трохи компенсують нестачу уваги від їхньої людини. Адже ви не можете весь вільний час приділяти вихованцям, тому іграшки дозволяють хвостикам, носикам та крильцям розважатися самостійно і не нудьгувати, поки ви зайняті, а також не лізти в «шкоду» від надлишку енергії. Якщо порваний м'яч або м'яку іграшку, роздерту на шматки дряпку або погризений лабіринт досить легко замінити, то купувати нове взуття, одяг або меблі набагато складніше. Ще гірше, якщо на прогулянці гіперактивний вихованець влізе в бійку.

Як бачите, іграшки - важлива складова догляду за вихованцем, тому подбайте, аби у підопічного вони були в достатній кількості і різні. Іграшки для вихованців, представлені в «Мастрезоо», можна розділити на кілька видів:

  • інтерактивні – це іграшки різноманітних форм, розмірів, різної конструкції, в які вкладаються ласощі;
  • для рухливих ігор (м'ячі, фрісбі, бігові колеса та кулі, апорт, заводні мишки, вудки тощо) – іграшки, що стимулюють фізичну активність, допомагають підтримувати організм вихованця в тонусі, зміцнювати м'язи та суглоби;
  • дзеркала – улюблена забава папужок та інших птахів, коли вони не мають компанії, але є бажання поспілкуватися;
  • лабіринти – незамінна іграшка для котів, хом'ячків, щурів, тхорів та ін., звичайно ж, вони представлені в різних розмірах та з різноманітних матеріалів;
  • гойдалки – зазвичай користуються популярністю у папужок та гризунів;
  • жувальні – іграшки для собак і котів, які дозволяють очищати зуби, зміцнювати ясна та тренувати м'язи щелеп;
  • м'які – дають можливість пограти «в компанії», якщо вихованець один, а також, за спостереженнями зоопсихологів, м'які іграшки допомагають звіряткам заспокоїтися;
  • пищалки – іграшки викликають величезний інтерес у вихованців, собак і котів.

Іграшки для собаки | Зоомагазин MasterZoo

Дуже важливий момент при покупці іграшки – її якість. «MasterZoo» пропонує якісні та безпечні іграшки для всіх видів домашніх улюбленців. Ми відповідально підходимо до вибору постачальників і ретельно стежимо за їхнім асортиментом, підбираючи найцікавіші та найякісніші моделі. Для виготовлення іграшок використовуються безпечні матеріали:

  • харчовий пластик та силікон;
  • безпечні міцні тканини, які не линяють та не «сипляться»
  • натуральна деревина;
  • натуральні волокна – бавовна, джут, сизаль;
  • нержавіюча сталь та ін.

При виготовленні іграшок не використовуються фарби, клей, розчинники та інші небезпечні для вихованців речовини. Так що якщо хочете, щоб ваш підопічний був здоровий, у відмінному настрої і не нудьгував за вашої відсутності, придбайте йому кілька іграшок.

Усі вихованці різні, у кожного свій характер, інтереси, уподобання. Як вибрати для крилатої, пухнастої чи хвостатої особистості відповідну іграшку? На що звернути увагу? Які іграшки повинні бути обов'язково у вашому «арсеналі»? Давайте розбиратися у цих питаннях разом.

роздільник | Зоомагазин MasterZoo

Іграшки для активного навчання та тренувань із собакою

Собаки всіх порід, від мініатюрного той-тер'єра до алабая, люблять іграшки, і це дуже добре! По-перше, улюбленця дуже легко порадувати, побалувати, розважити без шкоди для здоров'я та статури (ощасливити собаку можна не лише ласощами). По-друге, емоційні вихованці дуже чутливі до знаків уваги з боку своєї людини, і такий подарунок зробить вашого хвостика щасливим на кілька днів. По-третє, іграшки для собак дуже корисні, оскільки вони виконують безліч різноманітних функцій.

Ігри на прогулянці, в лісі, на дачі, а в погану погоду вдома сприяють нормальному фізичному розвитку вашого підопічного. Собаки, що живуть у будинку, схильні до набору зайвої ваги, їхні м'язи втрачають тонус, суглоби стають слабшими. Активні ігри, біганина за м'ячиком, фрісбі, кісточкою, апортом, перетягування каната або кільця з господарем дозволяють підтримувати хорошу фізичну форму, тренувати м'язи, зміцнювати суглоби, стимулювати обмінні процеси в організмі. Також рухливі ігри на прогулянці або на природі дозволяють зняти стрес і спрямувати енергію хвостика «у мирних цілях».

 

Іграшки виконують ще одну функцію – задовольняють потребу собак у жуванні, тобто рятують ваші меблі, фіранки, одяг та взуття від бурхливих сплесків енергії вихованця. У процесі жування песик зміцнює м'язи щелепи, ясна, очищає зуби від нальоту.

Нині у продажу є чимало інтерактивних розваг для собак. В іграшку ховаються улюблені ласощі, і песику доводиться виявити кмітливість і винахідливість, щоб добути ласий шматочок. Такі розваги стимулюють розумову діяльність, розвивають інтелект, підвищують здатність до засвоєння нової інформації та команд.

Як би ми не хотіли захистити вихованців від стресів, захистити їх від негативних переживань неможливо. Причиною стресу може бути від'їзд чи хвороба господаря, зміна місця проживання, візит до ветеринара. Дослідження показали, що наявність улюбленої іграшки дозволяє значно послабити вплив стресу на собаку та швидше впоратися з його наслідками.

Також іграшки допомагають у дресируванні та відпрацюванні команд - улюблена кісточка або м'ячик дозволять швидше привчити вихованця шукати втрачені речі, звикнути до свого місця або без проблем заходити в переноску.

Як бачите, рухливі ігри з різноманітними аксесуарами, починаючи зі звичайного апорту та закінчуючи пищалками та інтерактивними іграшками, корисні всім собакам, тому тримайте вдома кілька різних моделей, щоб вихованець не нудьгував і завжди був у хорошій фізичній формі. Ви можете розділити іграшки на «прогулянкові» та «домашні», але улюблена завжди має бути в зоні досяжності. Ховати її не слід, це не найкращим чином позначиться на настрої собачки, за такий «жахливий вчинок» він може надовго образитися на вас.

Іграшки для котів | Зоомагазин MasterZoo

Захопливі іграшки для котів для дозвілля на відкритому повітрі

Киці люблять поспати і поніжитися на сонечку, на дивані або на свіжій траві, але пограти у щось цікаве вони теж завжди «за», особливо з улюбленим господарем і на свіжому повітрі. Не слід забувати, що тривалість життя кота безпосередньо залежить від харчування, профілактики захворювань, умов утримання та фізичної активності. Помірні фізичні навантаження дуже корисні для мурчиків, а щоб вихованцю було цікавіше, запропонуйте іграшки.

Для ігор на повітрі та й удома знадобляться такі іграшки для котів:

  • заводні іграшки;
  • вудки;
  • лабіринти та тунелі;
  • м'ячики;
  • м'які іграшки, як на мотузку, так і без нього;
  • валики та кульки-брязкальця;
  • інтерактивні іграшки з ласощами;
  • дряпки: стовпчики, м'ячики, циліндри тощо;
  • палички з пір'ям.

Гра також дозволяє коту реалізувати природні мисливські інстинкти: зловити «здобич» і насолодитися її володінням. До речі, зоопсихологи зазначають, що така популярна іграшка як лазерна указка може спричинити погіршення настрою і навіть порушення поведінки, оскільки котик не може зловити та утримати вогник і це пригнічує вихованця. Крім того, якщо промінь випадково потрапить у вічі коту, то викликає різку негативну реакцію та погіршення зору.

Спільна гра дозволяє формувати тісніший зв'язок між вами та вихованцем, налагодити довірчі стосунки та краще розуміти одне одного. У процесі гри кіт сточує пазурі, очищає зуби від нальоту, зміцнює суглоби, тренує м'язи. Активні ігри позитивно впливають на обмін речовин, травлення та всі процеси в організмі, а також позитивно позначаються на психологічному стані вихованця.

Вибираючи іграшку, подбайте про безпеку котика, не купуйте конструкції з дрібними деталями, які він зможе проковтнути, а також іграшки з гострими елементами, блискітками, гудзиками або намистинами, нитками, що «вилазять», пофарбовані або оброблені клеєм.

Іграшки для птахів | Зоомагазин MasterZoo

Інтерактивні іграшки для птахів, що гуляють

Папужки – дуже популярні домашні вихованці, які люблять грати, літати, спілкуватися. Не секрет, що для гарного самопочуття птахам корисно літати не лише у клітці, а й за її межами. Однак багатьох господарів зупиняє те, що в процесі подорожі квартирою перната особистість гризе кімнатні рослини, намагається розколупати дзьобом дроти, меблі, посмикати за куточок шпалери або наробити зачіпок на шторах. Це не тільки неприємно і псує інтер'єр, але ще й небезпечно для птиці, адже кімнатні рослини можуть виявитися отруйними, а розгризання дроту під напругою загрожує ще гіршими наслідками. Що ж робити? Як випускати папугу на прогулянку без шкоди для дому та для нього самого? Все просто - організуйте пернатому невелике ігрове містечко.

Ви можете купити готову конструкцію або спорудити її самостійно, закріпивши на невеликому майданчику різноманітні іграшки для птахів. Папужки настільки люблять подібні атракціони, що й думати забудуть про кімнатні квіти, книжкові полиці та фіранки. У результаті пташка буде задоволена, і вам не доведеться хвилюватися за неї та за своє житло.

Що знадобиться папузі для рухливих ігор? Рекомендуємо придбати такі аксесуари:

  • драбинки;
  • гойдалка різних типів;
  • гірлянди;
  • різноманітні конструкції з дерева та канатів;
  • іграшки-брязкальця зі смаколиками;
  • музичні іграшки: з дзвіночками, «торохтілками» та ін.;
  • люстерко.

Достатньо встановити на підставці кілька «турничків» та повісити на них різні іграшки, аби надовго захопити папугу. Також у продажу є готові ігрові стенди, але практика показує, що створені вами ігрові майданчики птахам цікавіше, адже в них можна час від часу міняти іграшки й таким чином підтримувати інтерес папуги. Готовий «парк розваг», навіть дуже гарний, згодом набридне пернатому вихованцю.

роздільник 2| Зоомагазин MasterZoo

Зверніть увагу, щоб в іграшках для папуги не було дрібних елементів, які пташка може проковтнути, а також деталей із міді, цинку або з оцинковкою, свинцю або пофарбованих токсичними фарбами.

Не забувайте радувати вихованця смачними іграшками: колосками, пончиками, гірляндами із сухих овочів, фруктів, ягід та насіння. Ними можна доповнювати ігрові стенди та регулярно розміщувати у клітці.

Смачні іграшки дуже корисні, тому що вносять різноманітність у меню птаха, доповнюють його вітамінами та цінними поживними речовинами. Також іграшки-ласощі покращують психологічний стан пернатого, тому що дають можливість «добувати» корм, як у природі, та насолоджуватися смаком нових продуктів, яких немає у повсякденному раціоні. Купуючи ласощі зверніть увагу на склад, в ньому не повинно бути цукру, солі, синтетичних консервантів та ароматизаторів.

Які іграшки вибрати для гризунів

Іграшки стимулюють рухову активність вихованців і роблять дозвілля більш захоплюючим та різноманітним. Жваві вихованці - це море радості і позитиву! Ви отримаєте величезне задоволення дивлячись на морських свинок, що бігають тунелем, щурів, які катаються в гамачку, або на шиншилу, що видобуває смаколик з брязкальця.

Усі гризуни – любителі іграшок. Наприклад, кроликам чи свинкам подобається бігати кімнатою чи обгородженою ділянкою газону у дворі, де є тунелі, будиночки, арки. Вони будуть із задоволенням ховатися і гратися. Також морські свинки та кролики люблять «смачні» іграшки: колоски, пончики, гірлянди із сушених овочів та фруктів. Спостерігати, як кролик, вставши на задні лапки, старанно гризе колосок, дуже кумедно. Деякі пухнасті особистості також виявляють інтерес до м'ячиків та невеликих м'яких іграшок.

А ось шиншили, хом'ячки, щурики та дегу – великі любителі активних розваг. Рух та ігри необхідні їм для підтримки здоров'я, малорухливе життя загрожує ожирінням, порушенням обміну речовин і діабетом. Тому навіть іграшки з ласощами корисні для фігури вихованців - процес добування смаколика займає багато часу і зусиль, вимагає витрат енергії, яка не компенсується насінням або скибочкою сухого яблучка. Тобто, це справжній фітнес для гризуна.

Однак іграшки для гризунів потрібні не лише для підтримки тонусу організму, вони виконують низку важливих функцій:

  • не дають пухнастої особистості нудьгувати і сумувати, коли ви зайняті і не можете приділити їй час;
  • розвивають кмітливість;
  • дозволяють сточувати зуби, що постійно відростають;
  • задовольняти природну потребу у пошуку та добуванні їжі.

Найбільш популярними іграшками для гризунів є тунелі, бігові колеса та кулі, гойдалки, драбинки, гамаки, дерев'яні валики та м'ячики з дзвіночками, канати, кульки із сизалю чи джуту та ін.

Іграшки для домашніх тварин | Зоомагазин MasterZoo

Як вибрати відповідну іграшку для вашого вихованця

Вибір іграшки – справа відповідальна та непроста, адже кожна крилата, хвостата та пухнаста особистість має свої уподобання. Звичайно ж, відрізняються іграшки для собак і котів, для гризунів і пташок. Але існує низка загальних правил, на які слід орієнтуватися при виборі розважальних аксесуарів для улюбленця:

  • безпека - стежте, щоб у іграшках не було дрібних деталей, які підопічний може проковтнути, гострих країв чи виступів. Деякі метали небезпечні для домашніх улюбленців, тому уникайте виробів з елементами міді, цинку, свинцю, а також пофарбованих токсичними барвниками;
  • зручний розмір – великому улюбленцю потрібні великі іграшки, маленькому – менші;
  • функціональність – зручність використання вихованцем, наприклад, тунель для гризуна має бути досить просторим і з невеликими вентиляційними отворами, дряпка – стійкою, а драбинка для папуги надійно кріпитися у клітці;
  • привабливий зовнішній вигляд.

роздільник 3| Зоомагазин MasterZoo

Висновки

Іграшки для вихованців – не просто розвага, а важлива складова життя. Активні ігри на повітрі або поза клітинами дозволяють підтримувати нормальну роботу організму, стимулювати обмін речовин, перешкоджають утворенню зайвої ваги, розвитку депресії від нестачі уваги з боку людини.

Завдяки різноманітності іграшок та різному їх призначенню ви можете підібрати комплект ігрових аксесуарів, який дозволить зробити дозвілля улюбленця захопливим та корисним. Пам'ятайте, що іграшки з часом зношуються та їх доведеться оновлювати. Якщо якийсь м'ячик, м'яка іграшка або гойдалка особливо подобається вихованцю, краще купити відразу 2-3, щоб ваш підопічний не відчував стрес, коли улюблена іграшка раптово зникне.

 

FAQ
  • Які іграшки підійдуть для активних прогулянок із вихованцем?

    Іграшки для активних ігор з вихованцем слід вибирати з урахуванням виду, характеру, темпераменту та уподобань улюбленця. Великим слід купувати іграшки великого розміру, а маленьким – невеликі та легкі, щоб гра з ними не вимагала значних фізичних зусиль та не могла спровокувати травми. Також слідкуйте, щоб в іграшках не було дрібних та гострих деталей, елементів, оброблених токсичними барвниками. В іншому вибір іграшки залежить від ваших можливостей та смаків підопічного.

  • Як вибрати правильну іграшку, що відповідає розміру та породі вихованця?

    Іграшка має бути пропорційна розмірам вихованця. З одного боку, не бути занадто маленькою, незручною для утримання в зубах або в лапах, або тісною, тобто тунель або бігова куля не повинні бути затісними або маленькими. Активним котам та собакам пропонуйте для ігор м'ячі, фрісбі, дряпки, заводні іграшки, вудки, кісточки та апорт, птахам організуйте ігровий стенд, запропонуйте гойдалки, драбинки, гірлянди. Гризунам сподобаються тунелі, драбинки, гамаки, бігові колеса та кулі, гойдалки.

  • Які іграшки підходять для ігор на свіжому повітрі?

    На прогулянці вихованці віддають перевагу активним іграм, а для них потрібні відповідні аксесуари:

    • м'ячі;

    • фрісбі;

    • апорт;

    • кісточки;

    • вудки;

    • палички з пір'ям;

    • пищалки та ін.

    Ці іграшки чудово підійдуть котам і собакам. Гризунам та папужкам знадобляться бігові колеса та кулі, тунелі, гойдалки, м'ячики з брязкальцями або ласощами.

Хочеш дізнатися більше?

Після прочитання нашої статті, перегляньте додаткову інформацію нижче:




Наші соціальні мережі