Американський пітбуль | Зоомагазин MasterZoo

Зміст

Який характер американського пітбультер'єра

Чим відрізняється американський пітбуль від інших порід

Історія породи

Догляд

Дресирування та виховання американського пітбуля

 

Розмір породи

Середній

Група

Бійцівські собаки; собаки для захисту; службові собаки; собаки для квартири

Тип шерсті

Коротка, пряма

Забарвлення

Різноманітне. Найчастіше — білий, сірий, чорний кольори

Зріст

Самки: від 35 до 55 см

Самці: від 35 до 55 см

Вага

Самки: від 18 до 27 кг

Самці: від 20 до 30 кг

Тривалість життя

8-13 років

Країна походження

Великобританія

 

Американський пітбультер'єр — порода, яка й досі викликає серед людей чимало суперечливих асоціацій. Є міф, що це агресивні собаки, які складно піддаються дресируванню та мають нестійку нервову систему. Однак кожен, хто хоч раз мав можливість поспілкуватися з пітбулем ближче, може легко спростувати цю помилкову думку.

Пропонуємо ознайомитись з характеристикою породи, складеною на основі відгуків в інтернеті. Досвідчені господарі поділилися своєю думкою щодо основних якостей та особливостей своїх вихованців.

 

Складність догляду

3/5

Линяння

2/5

Активність

4/5

Доброзичливість

3/5

Дресирування

5/5

Сімейна

4/5

Службова

4/5

Охоронна

5/5

Потреба у спілкуванні та увазі

4/5

 

Вихованець цієї породи справді унікальний. Тому що при регулярному дресируванні він може бути й люблячим пухнастиком, який охоче з вами пограє, і надійним охоронцем. Їхній інтелект, терплячість та фізична витривалість мало кого може залишити байдужим. Головне — перед тим, як придбати американського пітбуля, дізнатися основні особливості породи. Який у цих собак характер? Як правильно їх доглядати? Як виховувати? Поговоримо про всі ключові моменти, які важливо знати кожному, хто планує доповнити свою сім'ю таким вихованцем.

 

 

Який характер американського пітбультер'єра?

Собака американський пітбультер'єр може бути й лагідним компаньйоном, і найнадійнішим захисником. Попри на свій «жахаючий» вигляд і славу, саме ці хвостаті стають добрими та вірними друзями сімей, у яких є діти. Вихованці виявляють неймовірну толерантність і здатні бути досить лагідними та милими. Це пов'язано з тим, що вони сильно прив'язуються до своїх господарів.

З цієї причини пітбулі — захисники, з якими мало хто може зрівнятися. Якщо вони відчувають, що людині загрожує небезпека, собаки без вагань зроблять все, щоб злякати недоброзичливця. Нападають на лиходіїв вихованці за командою. Але гавкати, гарчати й стати між зловмисником і господарем — це звичайна реакція представників породи. Тому з таким собакою ви ніколи не залишитеся беззахисними.

Характер пітбуля вимагає від господаря послідовності й навіть певної вимогливості. Вихованці особливо добре почуваються в передбачуваних умовах з високим рівнем ясності для них. А ось агресивне поводження з вихованцем може призвести до неприємних наслідків. У таких умовах американський пітбультер'єр, характер якого вважається досить стійким, може стати нервовим та роздратованим. Злісне та непослідовне поводження з собакою призводить до незворотних наслідків для його нервової системи.

 

 

Також вихованці цієї породи славляться своєю витривалістю. Йдеться не лише про фізичні характеристики вихованця, а й про психологічні. Вони здатні досить довго концентрувати свою увагу, займатися монотонними завданнями та виконувати команди. Однак варто врахувати, що в таких умовах малечі потрібна підвищена фізична активність. Для них — це надійний спосіб скинути напругу і дати своїй нервовій системі відпочити.

Тому не варто надмірно концентруватися на серйозності та працьовитості цих вихованців. Пітбультер'єр — собака, який не тільки добре справлятиметься з рутинними справами, а й з радістю з вами побігає і подуріє. Жодна малеча не встоїть перед пропозицією господаря пограти у фрісбі чи перетягування.

 

чим відрізняється американський пітбуль від інших порід| Зоомагазин MasterZoo

Чим відрізняється американський пітбуль від інших порід?

Мабуть, одна з найвідоміших порід на території України — це саме пітбуль. Все про породу і те, чим ці собаки відрізняються від інших, ми постаралися розкрити в цій статті. Так, у першу чергу, вихованців впізнають за їх атлетичною статурою і формою голови. М'язистість корпусу цих хвостатих пояснюється тим, що у представників породи набагато більше м'язової маси на один кілограм ваги, ніж у будь-яких інших. Масивний грудний і шийний відділ робить собаку візуально ще більшим.

Цими особливостями пояснюється і вага вихованців. При середніх розмірах корпусу маса дорослого собаки може сягати 30 кг. Унікальність породи полягає і в тому, що за всіх цих характеристик пітбуль залишається активним і рухливим. Вони досить спритні та неймовірно витривалі.

Щодо голови, то вона має невеликі розміри в порівнянні з корпусом. Тому тіло виглядає граціозно та пропорційно. Пітбулі мають масивну подовжену щелепу, здатну витримувати значні фізичні навантаження. Саме тому нерідко можна побачити картину, як представники цієї породи висять у повітрі, зчепивши зуби на кінологічних аксесуарах.

По фото американських пітбультер'єрів можна побачити, що у них буває різноманітне забарвлення. Найбільш характерними для них вважаються білий, чорний та коричневий, сірий. Часто зустрічаються плямисті представники із комбінованим забарвленням.

разделтель пес | Зоомагазин MasterZoo

Історія породи

Батьківщиною американських пітбультер'єрів вважається Великобританія. Породу вивели для популярної на момент початку 20 століття «розваги» — цькування биків і ведмедів. Для цих заходів потрібні були потужні собаки з масивною щелепою та високим рівнем витривалості. Після того, як подібні негуманні шоу були заборонені, їм на зміну прийшло не менш жорстоке дійство. На досить довгий проміжок часу стали популярні собачі бої. Учасникам таких заходів пітбулі дуже сподобалися. Неповторні фізичні та психологічні характеристики, на жаль, зробили цю породу популярною для участі у боях.

В Америці заводчикам вдалося розкрити потенціал цієї породи зовсім з іншого боку. Після того, як собак завезли до Штатів, господарі активно займалися тим, щоб розвивати у хвостатих навички охоронців та захисників. Вони охороняли житла, ферми та допомагали в облаштуванні безпеки приватних та комерційних володінь. Згодом фахівці вивели більший різновид пітбулів, яких і назвали американськими.

 

харчування пітбуля  | Зоомагазин MasterZoo

Догляд

У багатьох описах породи пітбуль можна зустріти інформацію, що ці хвостаті не потребують спеціального догляду. І це частково правильно, але не повністю. Їхня коротка шерсть дійсно сильно полегшує стандартні гігієнічні процедури та дозволяє уникнути частого вичісування. Однак особливості зубів та схильність до вушних захворювань вимагають більшої уваги до цих зон.

Харчування та дієта

Оскільки американський пітбуль — вихованець, який відрізняється енергійністю та великою статурою, важливо відповідально підходити до питань харчування хвостатого. Улюбленці потребують великої кількості білкових компонентів у їжі. Протеїн допомагає підтримувати природний рівень активності та дозволяє нарощувати м'язову масу. Тому варто віддавати перевагу кормам преміум, суперпреміум класу та категорії холістик. Саме в таких раціонах білок знаходиться на першому місці за кількісним складом.

 

Категорично не рекомендується годувати американського пітбуля продуктами зі свого столу. Це може призвести до серйозних порушень у роботі травної системи. Особливо негативно на здоров'ї вихованців можуть позначитися страви:

🐾з високим вмістом свинини;

🐾надто жирні;

🐾гострі, пряні та пересолені.

Найкраще віддавати перевагу готовим сухим та вологим раціонам від відомих брендів. Зверніть увагу, наприклад, на корми Savory, Acana, Farmina.

 

гігієна пітбуля | Зоомагазин MasterZoo

Гігієна та догляд за шерстю

Для повсякденного догляду за шерстю хвостатого достатньо раз на тиждень або за необхідності вичісувати улюбленця за допомогою спеціальної щітки. У період линяння — частіше. Віддавайте перевагу аксесуарам з м'якою щетиною, щоб не пошкодити шкіру собаки.

 

Купання собаки зі спеціальними засобами для хвостатих варто проводити раз на 3-4 тижні. Використовуйте м'які шампуні від перевірених виробників, щоб не допустити пересушування шкіри та дискомфорту.

Раз на тиждень важливо виконувати догляд за зубами та вухами. Для гігієни рота скористайтеся спеціальною пастою та щіткою для собак. Процедура допоможе уникнути проблем зі здоров'ям зубів та забезпечить приємний запах. Вуха слід очищати за допомогою м'яких ватних спонжей та гігієнічного розчину. Акуратними рухами усуньте сірку, що накопичується, і забруднення.

разделитель кости | Зоомагазин MasterZoo

Фізична активність та прогулянки

Які бувають пітбулі за рівнем своєї енергійності? Звичайно ж, активність вихованця залежить від його індивідуальних особливостей: темпераменту, стану здоров'я. Проте здебільшого вихованці цієї породи потребують частого і регулярного фізичного навантаження. Це дозволяє їм підтримувати свої м'язи в тонусі та скидати зайву психоемоційну напругу. Вихованці потребують кількох видів активності:

🐾щоденні прогулянки для задоволення базових потреб та спілкування з іншими собаками;

🐾відвідування кінологічних майданчиків, на яких відбувається дресирування, навчання нових навичок;

🐾прогулянки, в яких є можливість активно взаємодіяти з господарем та улюбленими іграшками.

 

При такому підході до організації активності собака не відчуватиме дефіциту в русі та спілкуванні. А отже, завжди буде в доброму настрої.

 

прогулянки з пітбулем | Зоомагазин MasterZoo

Дресирування та виховання американського пітбуля

Для господаря американського пітбуля дресирування — це не питання вибору. Собака повинен навчитися самоконтролю та слухняності. Тільки за таких умов її нервова система залишиться стабільною, а власник зможе насолоджуватися всіма перевагами характеру свого компаньйона.

Інтелектуальний, фізичний та енергетичний потенціал пітбулів дозволяє їм вивчати не лише базові, а й складні команди. При цьому більшість вихованців роблять це справді із задоволенням та інтересом. Головне — дотримуватися основних правил дресирування американських пітбулів:

  1. Починайте вчити вихованця командам та слухняності з дитинства. Перші тренування можна починати вже у віці 2-3 місяців.

  2. Будьте наполегливими, але при цьому — послідовними. Починайте з вивченням базових команд і в міру їхнього опанування переходьте до складніших.

  3. Виявляйте терпіння і не будьте агресивними до свого улюбленця. Впевнений, але не жорсткий підхід допоможе досягти великих результатів і зміцнить ваш зв'язок з вихованцем.

  4. Коли малюку вдається виконати завдання, будьте щедрі на похвалу. Не забувайте заохочувати хвостатого словами, погладжуваннями та улюбленими смаколиками.

Якщо ви відчуваєте, що не справляєтеся з деякими компонентами дресирування, краще звернутися до професіонала. Кінолог допоможе у формуванні потрібних навичок і за необхідності — сприятиме корекції поведінки собаки.

Дресирування цуценят вимагає більшої кількості часу та терпіння господаря. Допитливі малюки ще зовсім не знають, як поводитися. Їм властиво шкодити, часто відволікатися та тікати, досліджуючи нові території. Хоча така поведінка в деяких моментах і може бути милою, варто коригувати її відразу в дружню прояву. Виправляти звички, що закріпилися – завжди складніше, ніж формувати навички з нуля.

Пітбуль — добрий і уважний вихованець. Але важливо пам'ятати, що основні риси характеру залежать від умов виховання та утримання улюбленця, а також якості зв'язку та довіри між пухнастиком та його господарем. Тому не нехтуйте дресируванням, спільними іграми та соціалізацією хвостатого. Важливо не забувати знайомити малюка з іншими собаками та людьми, щоб він з раннього віку вчився себе з ними правильно поводити. Всі ці заходи також потрібні й для профілактики проблем з агресією.

Так, характеристика собаки пітбуль за умов правильного виховання значно відрізняється від багатьох міфів та стереотипів. Хоча собаки спочатку й виводилися як бійцівські, за час існування породи дуже багато змінилося. Вже понад 100 років тому вихованців почали виховувати та виводити спеціально для допомоги в охоронних завданнях та захисті. Сьогодні пітбуль — це вірний компаньйон із величезним інтелектуальним потенціалом, який може стати справжнім другом. Це неймовірно вірні, розумні та добрі собаки.

 

Хочеш дізнатися більше?

Після прочитання нашої статті, перегляньте додаткову інформацію нижче:




Наші соціальні мережі