осінні прогулянки з собакою|  MasterZoo

Зміст

Основні особливості осінніх прогулянок

Підготовка собаки до осінніх прогулянок

Догляд за лапами та шерстю

Як правильно вибрати осінній одяг для собак?

Безпека собак під час осінніх прогулянок

Активні ігри восени

Профілактика осінніх захворювань перед прогулянкою

 

Нарешті пішла спека й можна насолодитися осінніми прогулянками зі своїм улюбленцем. Хвостаті просто обожнюють цю пору! Саме час вдосталь побігати, дослідити незвичайні місця та завести нових друзів.

Проте важливо пам'ятати про те, що зміна сезону вимагає коригування стратегії прогулянок. Тож не забудьте підготуватися. Це допоможе створити пухнастику безпечні умови активності, а вам — зберігати спокій у будь-якій ситуації. Адже ви будете готові до них. А як це зробити, читайте нижче.

разделтель пес | Зоомагазин MasterZoo

Основні особливості осінніх прогулянок

З настанням осені часом ми не помічаємо, як швидко дні стають коротшими. Прогулянки в темряві мають чимало ризиків. Улюбленець може загубитися або вгамувати свою цікавість і з'їсти щось із землі. Якщо зіпсуються погодні умови, у темряві буде непросто захистити його від випадкових травм або запобігти небажаним «частуванням». 

 

10 правил осінніх прогулянок із собакою, які допоможуть зробити дозвілля на свіжому повітрі безпечним:

 

Підготовка собаки до осінніх прогулянок

Осінь — пора дефіциту вітамінів та занепаду сил. Це стосується і наших чотирилапих друзів. Якщо у малюка ослаблений імунітет, він легко може застудитися. 

З початком холодів з допомогою ветеринара оберіть песику якісний комплекс вітамінів та спеціальні добавки. Для цих цілей добре підходять мультивітаміни, а також засоби, спрямовані на підтримку імунітету.

У такій продукції містяться всі компоненти, яких зазвичай не вистачає хвостатим в осінній період. Насамперед це вітаміни A, D, E, B1, B2, B6. Також у них можуть бути важливі для підтримки здоров'я мінерали: цинк, залізо, селен.


Вам буде цікаво дізнатись: Чи потрібно чистити зуби собаці?

Варто звернути увагу й на вітамінізовані ласощі. Такі корисні смаколики зроблять турботу про здоров'я ще приємнішою. Вони містять компоненти, що допомагають зміцнити імунітет і налагодити роботу травної системи. А ще — це смачно. Хвостаті обожнюють м'які та хрумкі ласощі!

На початку осені варто відвідати ветеринара. Лікар перевірить загальний стан улюбленця. На підставі цього допоможе підібрати якісний вітамінний комплекс чи окремі добавки для піклування про здоров'я вашого гавчика.

Ще один важливий аспект підготовки до осінніх прогулянок — поповнення запасу аксесуарів. Переконайтеся, що у вашого пухнастика є:

Якщо чогось не вистачає, саме час придбати аксесуари.

 

10 правил осінніх прогулок |  MasterZoo

Догляд за лапами та шерстю

Восени під час прогулянок на лапках та шерсті малюків накопичується найбільше бруду. Між пальцями можуть залишатися шматочки листя та іншого сміття. Тому важливо після повернення додому проводити гігієнічні процедури. Використовуйте спеціальні засоби для купання, які не порушують кислотно-лужний баланс шкіри пухнастика.

Брудні лапи — це не тільки негігієнічно, а й небезпечно для здоров'я хвостатого. Так, після кожної прогулянки у парку, лісі чи навіть у дворі, потрібно ретельно вимити лапки. Видаліть весь бруд, промиваючи не тільки доступні ділянки, але й зони між пальцями. Після душу важливо насухо витерти пухнастика. Якщо у будинку висока вологість, використовуйте фен на мінімальному режимі нагрівання. Важливо видалити сторонню вологу з шерсті, щоб мінімізувати ризик застуди.

Пам'ятайте, що для купання чотирилапих та догляду за лапками та шерстю, можна використовувати лише спеціальні засоби, призначені для песиків. Вони мають особливі формули, розроблені з урахуванням усіх біохімічних особливостей шкіри хвостатих. Тому вони не лише максимально безпечні, а й мають високі показники ефективності.

разделитель кости | Зоомагазин MasterZoo

Для підтримки гарного стану шерсті собаки восени, при повному купанні використовуйте не лише шампунь, а й кондиціонер. Не забувайте про регулярне вичісування, щоб запобігти появі ковтунів. Також у домашньому арсеналі важливо мати спеціальний засіб для захисту подушечок лап та лікування тріщин.

В осінній період особливо важливо відвідувати грумінг-салон. Там допоможуть подбати про шерсть та зберегти її красивою та здоровою за допомогою професійних засобів та спеціальних процедур. Це особливо важливо для довгошерстих песиків, схильних до появи ковтунів.

 

У салоні грумери також допоможуть полегшити регулярний домашній догляд. Після процедур щоденне вичісування шерсті стане набагато простішим. А малюк не відчуватиме зайвого дискомфорту. Майстри подбають й про стан лапок вашого пухнастика. При необхідності — підстрижуть кігтики та видалять шерсть між пальцями, щоб вона не збивалася та не травмувала лапки.

Як правильно вибрати осінній одяг для собак? 

При прогулянках в умовах високої вологості та зниженої температури не забувайте використовувати додатковий захист від холоду. Осінній одяг для собак допоможе запобігти втраті тепла і зробить проведення часу на свіжому повітрі ще більш комфортним. Звичайно тут важливу роль відіграє правильний вибір аксесуарів. Враховуйте:

У правильно підібраному одязі прогулянки для пухнастика стають комфортнішими.

Які ж предмети гардероба must-have на осінній період? Створіть необхідні та водночас стильні образи, замовивши:

Багато чотирилапих погано переносять дощ. Звичайно ж, активно гуляти за такої вологої погоди не варто. Проте виконати «необхідний мінімум» все ж важливо. Використання дощовика для собак не дасть пухнастику промокнути та допоможе зберегти оптимальний температурний баланс.

Пам'ятайте, що короткошерсті породи мерзнуть набагато швидше, ніж їхні довгошерсті родичі. Тому теплий одяг для них і дощовик — обов'язкові аксесуари.

 

Безпека собаки під час прогулянок  |  MasterZoo

Безпека собак під час осінніх прогулянок

В умовах поганої видимості та темряви питання вибору відповідного нашийника та використання адресника стає найбільш актуальним. Восени на вулиці часто бувають тумани та дощі. У таких умовах розглянути навколишнє оточення на багато метрів уперед просто неможливо. Тому важливо щомиті тримати хвостатого в полі зору. Це насамперед питання безпеки.

Використовуйте якісний повідець і нашийник, на якому є світловідбиваючі елементи. Такі аксесуари значно полегшують прогулянки за умов поганої погоди. А адресник — це просто must-have будь-якої пори року. Навіть якщо ваш малюк дуже слухняний і не відходить далеко, все одно варто купити іменний медальйон і закріпити його на нашийнику. Так буде набагато спокійніше.

У холодну погоду та в умовах перепадів температур варто приділити особливу увагу і догляду за лапами. Подушечки багатьох пухнастиків чутливо реагують на холод. Тому не варто чекати на зиму. Використовуйте улюблений набір взуття вже зараз, якщо потрібно. Також перевірте, чи є у вас спрей для захисту лапок та догляду за ними.

Активні ігри восени

Осінь — чудова пора для активних ігор на вулиці. Щобільше, вони просто необхідні в цей період для підтримки гарної фізичної форми пухнастика та його психоемоційного стану. Добра ідея – організувати тривалі вилазки до парку, невеликі походи, якщо погода дозволяє. В них малюк може вдосталь рухатися й освоїти нові цікаві йому локації.

 

Але не завжди люди мають час і можливість організувати таке дозвілля. Тоді на допомогу приходять активні ігри на вулиці з іграшками. Запасайтесь аксесуарами та створюйте незабутні враження. Ось кілька ідей для спільних активних ігор на вулиці:

Не забувайте в процесі ігор, особливо якщо вони пов'язані з виконанням непростих завдань, радувати пухнастика улюбленими ласощами.

 

Профілактика осцінніх захворювань собак |  MasterZoo

Профілактика осінніх захворювань перед прогулянкою

Не забувайте, що з початком осені не закінчується сезон кліщів та паразитів. У цей час вони ще досить активні. Тому обов'язково обробляйте шерсть захисними засобами, згідно з рекомендаціями ветеринара. Також не нехтуйте і плановою вакцинацією, це захист від реальних небезпек.

Для антипаразитарної профілактики використовуйте спеціальні нашийники, краплі або таблетки. Вони забезпечать надійний захист від бліх та кліщів, а деякі — і від гельмінтів. Якщо малюк вже заразився блохами, то на допомогу прийдуть засоби, які призначені для їхнього усунення. У разі укусу кліща все не так просто. У цих ситуаціях необхідно якнайшвидше звернутися до ветеринара.

Варто брати до уваги те, що висока вологість та зміна температур впливає на всіх. Чотирилапі — не виняток. Тому у цей період року важливо ретельно стежити за станом здоров'я хвостатого. Ветеринара необхідно відвідувати за появою ознак застуди та наявності хронічних захворювань. Лікар також при необхідності призначить препарати для профілактики хвороб або паразитів у потрібній дозі.

Як бачите, нічого складного в осінніх прогулянках немає. Найголовніше — брати до уваги основні правила. Восени не варто обмежувати регулярні прогулянки. Навіть навпаки: це чудова можливість вдосталь порухатися та підготувати організм до зими. Насолоджуйтесь улюбленими іграми та активностями разом зі своїм пухнастиком!

Хочеш дізнатися більше?

Після прочитання нашої статті, перегляньте додаткову інформацію нижче:




Наші соціальні мережі