Придбання коня - справа дуже відповідальна. По-перше, потрібно знати для чого буде використовуватися кінь: спорт професійний або аматорський, далекі прогулянки і походи, тварина для спілкування і навчання в іграх, кінь для дитини. По-друге, стать тварини. Зрозуміло, що для дитини не підійде жеребець-виробник. По-друге, стать тварини. Зрозуміло, що для дитини не підійде жеребець-виробник. По-третє - порода коня, яка залежить від мети використання і від фінансових можливостей майбутніх власників (як і в собачому і котячому світі, в світі коней теж є мода на певні породи). По-четверте - вік тварини - буде це лоша, молодий кінь або вже доросла особистість. Але найголовніше, що обраний кінь повинен бути здоровий! Як фізично, так і психічно! Ще до покупки коня потрібно вибрати місце проживання. Вибираючи кінноспортивний клуб, дивіться на інших коней - наскільки вони доглянуті, задоволені. Є критий манеж - добре! Є просторі левади для вигулу - відмінно! Доглянуте пасовище з електропастухом - чудово!

Після переїзду на нове місце проживання тварина відчуває сильний стрес, особливо молодняк. Зняти стрес і швидше звикнути до нової обстановки допоможе EQUOLYT MAG HORSE, комплекс на основі магнію і вітаміну В12.

Для роботи з конем необхідна амуніція. Найяскравіша і всім відома частина-це сідло. Залежно від використання сідла бувають конкурні, універсальні, скакові, вестерн сідла, сідла для пробігів, навчальні, дамські та інші. сідла мають різні розміри для вершника (довжина сідла), і для коня (розмір ленчика). Погане і погано підібране сідло - причина дуже багатьох захворювань. Тому вибір - справа відповідальна. Хороший варіант - приходити до вподобаного сідла зі знятими з коня мірками. Але при цьому потрібно пам'ятати, що навіть кінь може схуднути, погладшати або вирости, якщо це молода кінь! Тому з'явилися сідла зі змінними ленчиками, які дають можливість не купувати нове сідло на підрослого коня, а просто купити новий ленчик і легко його замінити! Таку можливість пропонують виробники сідел Winteс, Bates, Pessoa, Eric Thomas.

Важливу роль відіграють матеріали, з якого зроблено сідло. Шкіряне сідло вимагає ретельного догляду - і тоді воно прослужить довго, і буде виглядати чудово. Без засобів по догляду за шкірою (мило, масло, крем) власнику шкіряного сідла не обійтися. За синтетичним сідлом доглядати легше, і прослужить хороша синтетика дуже довго за помірну ціну.

Сідла в продажу бувають «голими» і укомплектованими. До сідла необхідні: подпруга, путлища, стремена, вальтрап (пітник). Це і буде комплектом до сідла мінімально необхідним.

Для управління конем в більшості випадків використовуються оголовья. Безліч видів наголов'я призначені для різних цілей: трензельне, Мундштучне, рисачіть, скакові, робочі, вестерн, вивідні і ін. Чи не входить в комплект вуздечки залізо - трензель, мундштук, пелям або хакамор продаються окремо.

 

Матеріал, з якого роблять вуздечки також різний - це шкіра, синтетична стропа, гума, бавовна, синтетична шкіра. Найбільш поширені шкіряні наголов'я, які вимагають відповідного догляду.

Для догляду за шкіряними виробами необхідні спеціальні засоби. Сідло, вуздечка після роботи замивається гліцериновим милом, витирається насухо і обробляється маслом. Або використовується комбі - засіб, який одночасно очищує і живить шкіряні вироби.