Навряд чи знайдеться пес, який залишиться байдужим, побачивши м'ячик. Навіть солідний охоронець будинку радісно вілятиме хвостом, побачивши улюблену іграшку. А щеня і дня не може провести без кумедних фігурок. Іграшки для собак різноманітні, як вибрати найкращу? Які іграшки найкращі для цуценя, а які для дорослого пса? У цьому немає нічого складного, ви скоро переконаєтесь у цьому самі. Але спочатку давайте визначимося, в чому сенс іграшок для собак.

Навіщо потрібні іграшки собаці

Природні інстинкти наказують собаці бігати, полювати і жувати. В умовах міської квартири реалізувати такі потреби вихованцю проблематично. На допомогу приходять іграшки. Різноманітні розваги допомагають собаці:

  • впоратися з нудьгою;
  • розім'яти лапи та активно провести час;
  • задовольнити жувальний інстинкт та почистити зуби;
  • потренувати інтелектуальні здібності;
  • весело провести час із господарем.

Звичайно, цими пунктами користь іграшок не обмежується. Вони необхідні для розвитку та щасливого життя всім собакам, особливо цуценям.

Види іграшок

Іграшки різноманітні за матеріалами, формою та призначенням. У їхньому асортименті можна виділити такі категорії:

  • предмети для апортування;
  • предмети для перетягування;
  • гумові фігурки (зазвичай з пищалками);
  • м'ячики;
  • кільця;
  • фрісбі та тарілки;
  • іграшки для ласощів;
  • м'які іграшки та ін.

Які іграшки для собак кращі? Все індивідуально і залежить від темпераменту, породи та віку вихованця.

Універсальна іграшка, яка підходить для всіх собак, – це м'ячик. Яскраві, з пищалками, м'якими голочками, рельєфні та гладкі – м'ячики є під будь-яку пащу та темперамент. Головне, щоб він відповідав розміру собаки. Занадто маленьку іграшку великий пес може проковтнути, занадто великий дрібний вихованець не зможе стиснути пащею.

Для активних прогулянок знадобляться фрісбі, кулери, м'ячики. Апортувальні іграшки допоможуть відпрацювати команди, перетяжки потрібні для формування та тренування хватки. Для домашнього жування та тріпання ідеальні кісточки, гумові іграшки у вигляді тварин, канатики. А м'які іграшки прикрасять самоту вашому вихованцю.

У мережі зоомаркетів «Мастерзоо» і в нашому інтернет-магазині представлений величезний вибір іграшок. Ви обов'язково підберете найкращу для свого чотирилапого друга.

Які іграшки потрібні собаці

Собакам, як і людям, для здорового тривалого життя необхідні тренування для м'язів та розуму. У сучасному світі багато вихованців страждають від нестачі руху, не кожен господар має час і сили щодня довго і багато гуляти. З іграшками щоденну прогулянку можна провести інтенсивніше. М'ячик або фрісбі дадуть можливість вихованцю бігати, стрибати і випускати напругу, що накопичилася за день. Перетяжка тренує хватку вихованця, апортувальні предмети полегшать навчання та перетворять його на веселу гру.

Але іграшки потрібні не лише на вулиці. Собаки, залишаючись на самоті, дуже нудьгують. Особливо складно переживають відсутність господаря цуценята. Від туги вихованець починає шукати собі розваги – гризе взуття, дряпає меблі, тягне до себе на місце одяг господаря або предмети з його столу, щоб відчути рідний запах. Улюблена іграшка допоможе цуценяті відволіктися від очікування та вбереже меблі та будинок від руйнувань. Пам'ятайте: якщо ви не знайшли розвагу для собаки, вона зробить це сама, з непередбачуваним для вас результатом.

Якщо ваш улюбленець любить жувати або стикається з зубним нальотом, зверніть увагу на м'яч або котушку Denta Fun від Trixie. Конструкція з прорізами та м'якими шипами очищає зуби собаки від нальоту та масажує ясна. Це займає вихованця та приносить користь його щелепам.

Ще один різновид – іграшки з ласощами – надовго захоплять вихованця. Добуваючи частування з іграшки, собака потренує не лише щелепи та лапи, а й інтелект. Головне, не перестарайтеся зі смакотами, особливо якщо вихованець схильний до повноти.

У дитинстві потреба в іграшках у вихованця більша. Які іграшки потрібні для цуценят? Насамперед, це предмети для жування та розвитку щелеп. У період зростання та зміни зубів через дискомфорт вихованець гризе все, до чого може дотягнутися. У ваших інтересах зайняти його іграшками, інакше сліди зубів на взутті та меблів неминучі. Для цього ідеальні латексні гантельки, м'ячики, кісточки. Однак слідкуйте, щоб вихованець не залишався з розвагою наодинці. Він обов'язково спробує розірвати іграшку на частини та спробує з'їсти шматочки.

Також цуценя буде радий м'якій іграшці. Її він захоче потягти на підстилку, обійматиме і вилизуватиме її. Ця зворушлива картина допоможе вам заспокоїтися і простіше дивитися на пустощі щеня. Обов'язкові та вуличні іграшки, щоб тренувати підростаючого вихованця.

Як вибрати іграшку для собаки? Орієнтуйтесь на її темперамент та породу. Для потужних щелеп потрібні міцні матеріали – термопластична гума, каучук та подібні. Ще один варіант для собак з потужною хваткою – пулер із спіненого полімеру. Цей матеріал не травмує зуби та ясна пса.

Пугливому вихованцю з ніжною психікою не підійдуть іграшки з пищалками. М'яки, апорти та інші предмети для розваг на вулиці вибирайте яскраві – їх легше знайти у траві чи снігу. Предмет для спільних ігор має бути зручним не лише собаці, але й вам. Іграшки з рифленою текстурованою поверхнею не вислизають із рук, їх зручніше кидати, ніж гладкі. Коли вибираєте іграшку, подумайте, чи легко її розірватиме собаці, чи з'являться при цьому небезпечні уламки.

Як правильно грати з собакою

Найголовніше, для чого потрібні іграшки, – це встановлення довірчих відносин між людиною та собакою. Спостерігати за тим, як улюбленець радіє новій іграшці – одне задоволення. А загальна гра приносить масу позитивних емоцій і вихованцю, і власнику. Так що радуйте себе та улюбленця – грайте з собакою частіше!

Для гри оберете час, коли і ви, і вихованець сповнені сил. Тоді ви отримаєте від неї максимум користі та задоволення. Переважно знайомі місця, щоб собака не відволікалася на вивчення всіх кущів та дерев.

Запам'ятайте: ігри починаються і закінчуються за вашою командою, ви їхній ініціатор. Заборони, встановлені в нормальний час, діють і під час гри. Не дозволяйте хапати себе за руки, стрибати і бруднити одяг. За порушення правил, появі агресії розвага негайно припиняється. Не дозволяйте собаці відбирати у вас навіть найулюбленіший нею м'ячик, при перетягуванні предмет повинен залишитися у вас в руках, а не в пащі у собаки. Вихованець спробує розхитати правила, але будьте послідовні у своїх вимогах.

Поєднуйте гру та відпрацювання команд, не забуваючи про заохочення ласощами. Закінчити гру варто до того моменту, як собака втомиться.

Не сподівайтеся обійтися однією іграшкою. Навіть дуже міцні та надійні вироби не встоять перед активним псом! Регулярно оглядайте іграшки та змінюйте їх на нові. Не залишайте вихованця з новою забавою без нагляду. Радуйте собаку іграшками – і самі заряджайте її позитивними емоціями!