Правильний підхід до гігієнічного догляду за улюбленцями - невід'ємний елемент збереження їх здоров'я. Адже більшість породистих тварин потребує регулярного проведення цілого комплексу процедур, що дозволяє зберегти естетичний зовнішній вигляд і гарний настрій вихованця надовго. Справитися з цим завданням самостійно під силу далеко не кожному власнику. Більш того, звернення до професійних грумерів дозволяє отримати не тільки базовий догляд, а й гігієнічний комплекс процедур з урахуванням особливостей породи, віку і стану шерстяного покриву тварини.

Гігієнічний комплекс: основний етап

Вирушаючи з вихованцем в салон MASTERZOO на гігієнічний комплекс процедур, ви можете не сумніватися в тому, що залишитеся задоволені результатом. Причому вам навіть не доведеться докладати значних зусиль на попередньому етапі - привозити чотирилапого друга в салон можна без підготовки. У число основних послуг входять:

- купання з використанням спеціалізованої косметики;
- сушка шерсті та підшерстя з використанням професійного фена;
- розчісування та вичісування після купання - для вирівнювання загальних контурів шерстяного покриву, видалення підшерстя;
- очищення слізних накопичень - безболісно і не доставляє вихованцеві дискомфорт;
- чистка вух, гігієнічна обробка слухового проходу.

Всі ці процедури актуальні і для собак, і для котів та вимагають регулярного повторення. Залежно від особливостей породи частота гігієнічних процедур в комплексі повинна повторюватися з періодичністю від двох разів на місяць до разу на квартал або півріччя.

Обробка і окантовка шерсті від професіоналів

Повноцінна стрижка необхідна далеко не завжди. Але існують певні моменти, про які грумери не рекомендують забувати всім власникам тварин. Зокрема, після того як шерсть вашого вихованця буде ретельно вимита, висушена і вичесана, майстер перейде до створення привабливого і акуратного силуету домашнього улюбленця. На цьому етапі буде виконана окантовка лап - естетично вистригуть всі нерівності та волоски на лапах. Після цього буде виконана обробка шерсті в гігієнічних зонах, що дозволяє забезпечити їм естетичний зовнішній вигляд. На цьому етапі наші майстри легко знайдуть спільну мову навіть з самим капризними і ніжними тваринами - будь то кіт або собака, а також зможуть провести необхідну обробку в максимально короткі терміни. Завершальним етапом створення красивого і акуратного силуету стане окантовка шерсті на вухах. Після цього можна буде перейти до фінальної частини гігієнічного комплексу, спрямованого на підтримку естетичного зовнішнього вигляду вашого вихованця.

Фінальні штрихи до портрета вашого вихованця

Щоб гігієнічний догляд був повністю завершений, необхідно виконати ще одну, не дуже улюблену домашніми вихованцями, процедуру. Стрижка та укорочення кігтів в домашніх умовах зазвичай обертається стресом і для улюбленця, і для їх власників. А вже якщо тварин в будинку більше ніж одна, проблема і зовсім знаходить катастрофічних масштабів. Щоб уникнути можливих ускладнень, процедуру видалення частини кігтя можна довірити професіоналам своєї справи - грумера мережі салонів MASTERZOO. Використовуючи професійні інструменти, наші фахівці забезпечать максимально безболісну обробку лап у собак і котів будь-яких порід. Ви звикли дбати про харчування, дозвілля та комфорт свого улюбленця? Але котам і собакам необхідні не тільки увага і відповідний раціон. Неодмінною умовою їх прекрасного самопочуття є своєчасний і якісний гігієнічний догляд, що дозволяє забезпечити прекрасне самопочуття і чудовий зовнішній вигляд улюбленця надовго. Досвідчені професіонали легко впораються навіть з найскладнішими завданнями, забезпечуючи необхідну увагу наявним проблемам з шерстю, ковтунами або відрослими кігтями, що доставляють котам і собакам чималий дискомфорт. Вони також зможуть створити атмосферу довіри, перетворюючи страшну улюбленцю процедуру в сеанс релаксації, на який вихованець буде відправлятися з радістю.