Зоопсихолог | Зоомагазин MasterZoo

Рух - це життя і не дарма так говорять. На жаль, у нашому суспільстві є тенденція до того, щоб вважати себе старим раніше часу, люди у 60 років вже “списують” себе. Тим часом в Америці цей вік – розквіт сил. Власні переконання та стереотипи ми переносимо і на наших улюбленців. Насправді ж песики та коти у віці 7-8-9 років - не є старими вихованцями, але такими їх можемо зробити ми! 

Часто люди вважають, якщо їхня собака не грає з іншими, то це значить, що вона подорослішала і не потребує прогулянок або будь-яких інших інтерактив. Зазвичай після такої думки життя собаки перетворюється на рутину: полежати на дивані та пройтись вулицею. 

Це все призводить до того, що хвостик не використовує свій потенціал, стає менш активним, а значить, що й ознаки старіння в нього можуть проявлятися раніше. 

Загальна рекомендація, навіть якщо ваш улюбленець не хоче гратись з іншими собаками, – займатися іншими справами, які можна робити разом: прогулянки, аджиліті, ноузворк, обідієнс, фрізбі, плавання, дог-фітнес тощо. 

Якщо все ж таки ви маєте собаку похилого віку, то ось декілька пропозицій, чим з нею зайнятись, щоб підтримати в ній цікавість до життя, активність та взаємодію з вами: 

Пошукові ігри 

Їхня користь неоцінима. Вони задовольняють базові потреби собаки в добуванні їжі, а також є чудовим ментальним навантаженням. Ви можете починати з найлегшого - пошуку смаколиків прямо на підлозі, переходити у важчі місця, наприклад на вулицю, грати в ігри, ховаючись від песика, ховаючи речі, або іграшки, або ті ж самі смаколики. 

Головоломки для собак

Також є гарною альтернативою пошуковим іграм, наприклад, для собак з проблемами ОРА, які не можуть рухатись, але можуть також навантажувати свій ніс та мозок. Це значно урізноманітнює життя вихованців. 

Зоопсихолог для собаки | Зоомагазин MasterZoo

Легкі вправи 

Якщо у вашої собаки немає протипоказань, то також гарною профілактикою будуть легкі вправи. Не обовʼязково пригати та активно бігати, це може бути щось легше на кшталт обійти змійкою, переступити якийсь предмет та інші вправи на пропріоцепцію.   

Нам, відповідальним опікунам наших пухнастих друзів, важливо, щоб вони старішали повільно, бо за пасивним та деградаційним способом життя лежать захворювання та больові відчуття, які, звісно, відбиваються на поведінці, самопочутті та якосты життя хвостатика. 

Саме тому, якщо поведінка вашого собаки чи кота раптом змінилась, то перше, що треба зробити - перевіритись у ветеринара, бо дуже часто саме больові відчуття є наслідком змін у поведінці тварини. Також гарне правило – раз на рік робити загальний чекап здоровʼя улюбленця (узд + аналіз крові). Якщо пухнастий має є якісь вікові або хронічні захворювання, то перевірятися у ветеринарного лікаря варто частіше, щоб контролювати або вчасно запобігти їхньому розвиненню.

 

Після прочитання нашої статті, перегляньте додаткову інформацію нижче:

 



Наші соціальні мережі