Зміст

Визначення потреб вихованців

Визначення розміру одягу

Зручність та функціональність

Матеріали та особливості одягу для вихованців

Вибір аксесуарів

У період холодів, особливо взимку, наші чотирилапі друзі потребують одягу. Декому здається, що котам і собакам цілком достатньо власної шуби, щоб чудово почуватися в холодну пору року, але насправді це не зовсім так.

Ветеринари зазначають, що восени, взимку та напровесні значно зростає кількість звернень до клініки. Основні причини: застуда, запалення дихальних шляхів, нирок, м'язів, сечостатевої системи. Як бачите, проблеми практично ті самі, що й у людей під час переохолодження. Тому одяг для хвостиків – не данина моді, а нагальна потреба. Особливо потребують одягу вихованці безшерсті, позбавлені підшерстка, з короткою і з пухнастою шерсткою, яка швидко вбирає вологу. У дощ, сльоту, мокрий сніг зимовий одяг для улюбленців необхідний практично всім породам за невеликим винятком, адже комбінезон або дощовик захищають хвостиків не лише від вологи та холоду, але й від бруду.

Виробники одягу намагаються зробити моделі не лише практичними, комфортними, простими у догляді, але ще стильними та привабливими. Адже кожна людина знає, що її собака чи кіт – це індивідуальність, і чому б не підкреслити харизму собачки чи мурчика стильним вбранням? В онлайн каталозі «Мастерзоо» та на полицях фірмових магазинів представлені десятки варіантів одягу для кішечок та песиків. Є вбрання для дощу та снігу, сухої холодної та вітряної погоди, теплий одяг для прогулянки у мороз, а також різноманітні аксесуари, які подарують вихованцям додатковий комфорт.

роздільник1| Зоомагазин MasterZoo

Визначення потреб вихованців

Звичайно, не всі чотирилапі друзі потребують теплого вбрання. Більшість котів чудово обходяться без додаткового утеплення, светри та кофточки необхідні тільки безшерстим і короткошерстим породам:

• канадський сфінкс;

• пітерболд;

• мінскін;

• український левкой;

• донський сфінкс;

• ельф;

• двельф та ін.

Собаки порід хаскі, маламут, сенбернар, ньюфаундленд, лайка та подібні також чудово почуваються без одягу. Все, що може їм знадобитися, це попона чи дощовик для захисту від води та бруду, особливо якщо улюбленець живе у квартирі. А ось іншим песикам одяг просто необхідний. Обов'язково тепло вдягайте вихованця, якщо він у вас породи американський голий тер'єр, китайський чубатий собака, голий чихуахуа, шолоіцквінтлі та ін. При температурі + 15 °С вони мерзнуть, а взимку вивести такого песика на вулицю без теплого комбінезона просто неможливо, 5-хвилинна прогулянка закінчиться застудою, циститом або ще серйознішими проблемами зі здоров'ям.

Зимовий одяг для собак дрібних порід і хвостиків, що не мають підшерстя, необхідний - вони дуже чутливі до холоду. До таких порід належать левретки, йоркширські тер'єри, чихуахуа, мальтипу та ін.

Часто проблеми зі здоров'ям узимку відзначаються у коротколапих собак: коргі, такс, бассетхаундів, пекінесів, японських хінів… Їм також потрібні костюми та комбінезони в холодну пору року, щоб захистити груди та живіт від переохолодження.

Теплий одяг знадобиться собакам з короткою шерстю, наприклад, французьким бульдогам, доберманам, той-тер'єрам, біглям, долматинам, карликовим пінчерам, а також гончакам. Їхня шубка не дуже густа і погано гріє, і якщо на вулиці пронизливий вітер, дощ, мороз, вони швидко замерзають.

При виборі одягу враховуйте стать чотирилапого друга. Виробники одягу для домашніх вихованців пропонують два види крою: універсальний – з відкритим животом, який підходить всім, й із закритим животом – виключно для хвостатих красунь, які не люблять, коли животик мерзне.

Уважний господар завжди зрозуміє, коли його вихованцю некомфортно під час прогулянки чи вдома. Якщо ви помітили, що песик або котик тремтить, не хоче гуляти, ховається від вітру за ваші ноги, дерева, млявий і сумний, намагається закопатися в плед, дивані подушки, під ваш одяг, значить, час купити йому одяг за сезоном. Безшерстим котам теплий светр або жилет знадобиться, коли в будинку буде менш ніж 21 °С.

Визначення розміру одягу

Як вибрати зимовий одяг для улюбленців, щоб він не викликав дискомфорту? Адже якщо вашому підопічному в ньому незручно, ви просто не зможете вдягти його. Підбір розміру – питання важливе та відповідальне. Занадто маленький одяг може тиснути, натирати шкіру, псувати шерсть, сковувати рухи, а занадто просторий – заважати рухатися, плутатися в лапах, чіплятися за все підряд, а головне – погано зігрівати.

Вибираючи зимовий одяг для собак та котів уважно ознайомтеся з розмірною сіткою та рекомендаціями виробника щодо зняття мірок. Зазвичай розмір визначається двома параметрами: довжина спини та об'єм грудей. У моделях із рукавами іноді вказується довжина лапок.

Як правильно зняти мірки з хвостика? Насамперед заспокойте песика або котика, поставте його рівно. Потім за допомогою сантиметрової стрічки виміряйте довжину спини від основи шиї до хвоста. Об'єм грудної клітки вимірюється у найширшому місці – відразу за передніми лапами. Досвідчені власники рекомендують знімати мірки щонайменше двічі, щоб дані були максимально точними. Потім вивчіть таблицю та визначте, який розмір підійде вихованцю. Якщо довжина спини знаходиться на стику розмірів, краще вибирати більший варіант. Одяг може облягати тіло або бути досить вільним – це залежить від моделі, особливостей улюбленця та вашого бажання. Зверніть увагу, що обтислий одяг не повинен обмежувати, тиснути чи натирати шкіру, ускладнювати рух.

Зручність та функціональність

У фірмових магазинах та на сайті «Мастерзоо» представлені десятки різноманітних стильних нарядів для котів та собак:

зимові комбінезони;

• теплі жилети;

костюми;

попони;

• толстовки;

дощовики;

светри та ін.

Вибирайте вбрання залежно від погоди та особливостей вашого вихованця. Підопічним, які сильно мерзнуть на вулиці, зазвичай купують утеплені зимові комбінезони та костюми. Холлофайбер – сучасний наповнювач одягу, який широко використовується для пошиття зимових моделей для людей, у тому числі дітей. Він дуже легкий, тому вбрання не «тисне» на вихованця, навпаки, дозволить йому із задоволенням гуляти та веселитися в мороз. Одяг, призначений для сирої погоди, зшитий з вологонепроникної тканини, часто використовуються вологозахисні світловідбивальні матеріали. Світловідбивальна тканина у темну та похмуру погоду – це додатковий захист від всіляких неприємностей. Вона робить чотирилапого друга помітним при світлі вуличних ліхтарів, ліхтарика або фар, якщо вихованець раптом опиниться на дорозі.

Для сухої холодної погоди відмінно підходять теплі костюми, толстовки, жакети, виготовлені з м'яких цупких тканин. Високі коміри, рукави та каптури допоможуть додатково «утеплити» вихованця та зробити прогулянки ще комфортнішими.

Дощовики, жилети, вітровки, попони для собак - одяг, який можна використовувати як самостійно, так і разом з іншими моделями. Наприклад, під дощовик чи вітровку легко піддіти футболку, а під жилетку – толстовку або худі. У такому ансамблі хвостик виглядатиме стильно та почуватиметься затишно.

Котики віддають перевагу м'якому еластичному вбранню, яке ніжно торкається шкіри, дарує тепло і не заважає рухатися. Занадто просторий одяг мурчикам купувати не варто, по-перше, він гірше зігріває, по-друге, вони примудряються з нього вибиратися і потім мерзнуть.

роздільник 2 | Зоомагазин MasterZoo

Матеріали та особливості одягу для вихованців

Зимовий одяг для улюбленців - це, перш за все, турбота про здоров'я вихованця, і головна якість будь-якої курточки, костюма, светра для собаки чи кішки – зручність та функціональність. Саме з урахуванням цих якостей йде підбір матеріалів, легких, зносостійких та якісних. Для пошиття використовуються:

• стандартна, простібана та водонепроникна плащовка;

• штучне хутро;

• пальтова тканина;

• трикотаж із начосом;

• велюр;

• фліс та ін.

При виборі зимового одягу для собак і котів зверніть увагу на наявність застібки та її тип. Светри, толстовки, інші моделі з м'яких тканин зазвичай шиються без застібки та вдягають через голову. Костюми, комбінезони, жилети, жакети забезпечені застібкою на кнопках або блискавці – на спині чи грудці. Вибирайте той варіант, який зручніший вам і вихованцю. Слідкуйте, щоб на блискавках була внутрішня планка, яка запобігає попаданню шерстинок між зубцями.

Виробники зазвичай доповнюють одяг різними цікавими деталями, які роблять його не тільки цікавішим та привабливішим, але й підвищують комфортність. Так, капюшон дозволяє захистити голову та вушка від дощу і холодного вітру, рукави – сховати від холоду лапки, отвір для повідця – одягати вбрання поверх амуніції. Якщо у вихованця не зовсім стандартні параметри, вибирайте для нього одяг, на якому є резинки з фіксаторами, що дозволяють підганяти модель по фігурі.

Вибір аксесуарів

У «Мастерзоо» ви знайдете не тільки практичний та гарний одяг для вихованців, але й стильні аксесуари: шапочки, шарфи, бандани, а також цікаві вбрання для зустрічі нового року. Аксесуари представлені в різних розмірах і кольорах, тому підбирайте для хвостатого друга той варіант, який складе стильну комбінацію з іншими предметами гардероба та подарує додатковий комфорт хвостику.

Вибираючи шапочку, зверніть увагу на надійність фіксації на голові та наявність отворів для вушок, а шарфи для песиків і котиків повинні не зав'язуватися, а фіксуватися липучкою – так вони не заважатимуть, не розв'язуватимуться і не чіплятимуться за інші предмети.

У багатьох вихованців під час прогулянок узимку мерзнуть лапки. Для них випускається взуття різних моделей, кольорів та розмірів. При виборі зимових черевиків зверніть увагу на розмір і правильно знімайте мірки з лапок, враховуючи довжину кігтиків.

роздільник 3| Зоомагазин MasterZoo

Висновки

Для прогулянок взимку і просто в морозну, вітряну, сиру погоду більшості собак потрібен одяг. Це і комфорт на прогулянці, і захист від застуди та інших захворювань, і турбота про шерсть, і, звичайно, можливість показати всім, який красень ваш вихованець!

Що потрібно враховувати під час вибору одягу? Беріть до уваги такі моменти:

• порода – одним вихованцям потрібний дійсно теплий одяг, іншим – просто захист від вологи та бруду;

• вік – малюки та підопічні похилого віку мерзнуть частіше;

• довжину шерсті;

• темперамент – любителі побігати потребують легших та вільних речей;

• схильність до застуд та інших хвороб – таких чотирилапих друзів потрібно одягати при перших холодах у светрики, толстовки, легкі костюми, а взимку вони потребують найтеплішого одягу.

«Мастерзоо» пропонує величезний вибір моделей на всі сезони, наші консультанти в торгових точках та онлайн допоможуть підібрати розмір та зробити вдалу покупку.

Хочеш дізнатися більше?

Після прочитання нашої статті, перегляньте додаткову інформацію нижче:




Наші соціальні мережі