Збалансоване правильне харчування - одна з основних умов збереження здоров'я і довгого життя вашого мурлики. Корм для кішок повинен містити в повній мірі всі необхідні для тварин речовини: білки, вуглеводи, жири, мікроелементи, жирні кислоти, мікро- і макроелементи, клітковину.

Саме через складний склад корм для кішок важко приготувати вдома самостійно, дотримуючись балансу всіх необхідних речовин. Тим більше кішкам не підійде їжа з вашого столу. Харчування кішок, що не відповідає природним потребам та індивідуальним особливостям організму може стати причиною:
- ниркової недостатності;
- порушення обміну речовин, зокрема, ожиріння;
- проблем з суглобами;
- захворювань шкіри і погіршення якості шерсті.

Щоб уникнути цих проблем, потрібно вибирати корм для кішок високої якості, наприклад, раціони Carnilove, Royal Canin, Pro Plan та ін. Зверніть увагу, ветеринари і досвідчені заводчики не рекомендують змішувати корм, навіть класу холістік, і натуральну їжу. В цьому випадку організм тварини не встигає виробляти потрібні ферменти, і їжа гірше засвоюється.
 

Який вид корму вибрати для кішки

Перш за все потрібно визначитися, який саме раціон підійде вашому вихованцеві. У мережі магазинів MasterZoo ви знайдете:
- харчування для котів різного віку;
- корм для стерилізованих котів;
- корм для котів з довгою шерстю;
- гіпоалергенний корм для котів;
- лікувальний раціон для котів.

У кожній категорії корми діляться на сухі та вологі (консерви).

Сухий корм для кішок найбільш вигідний для господарів. Він прекрасно зберігається, тварина може поласувати ним у будь-який час зі своєї миски. Головне, щоб продукт не містив хімічних добавок, і у вихованця завжди був доступ до чистої свіжої води.

Вологий корм для кішок випускається найчастіше в паучах. Це порції, які представляють собою шматочки продуктів в соусі або желе. Відкритий пакет не рекомендують до зберігання понад 1 дня в холодильнику - їжа засихає і втрачає смак і запах. Якісні консерви - це повноцінний раціон в кожній банці. Вологий корм для кішок включає шматочки м'яса або птиці, бульйон, фрукти, овочі. Це повноцінний раціон, який містить все необхідне і не включає консерванти, сіль, цукор або ароматизатори. Високоякісні консерви можуть повною мірою замінити всі інші корми і забезпечити кішку необхідними поживними речовинами.
 

У чому різниця між кормами

Бюджетні і доступні корми Whiskas, Kitekat та інші, не дивлячись на запевнення реклами, цінних для кішок речовин практично не містять. Замість м'яса, до складу входять субпродукти, а також велика кількість крохмалю, ароматизатори та барвники. Однак тварини їдять їх охоче завдяки підсилювачам смаку і спеціальним речовинам, які викликають звикання.

Серед якісних кормів можна відзначити корми класу холістік: Acana, та Carnilove; та супер-преміум: Profine, Royal Canin, Pro Plan.

Такі корми пропонують продукт зі складом тільки з натуральних інгредієнтів. Виробники використовують для створення кормів високоякісне натуральне м'ясо курчати, індички, форелі, оселедця, судака, ягняти, щуки, качки. Окремо варто розповісти про вітамінні рослинні добавки, при вирощуванні яких не використовуються добрива та агресивні інсектициди. Овочі, фрукти перед переробкою проходять ретельний відбір і в процесі обробки зберігають фітонциди, антиоксиданти та вітаміни. Ціна кормів відповідає високій якості, однак правильне харчування дозволить надалі заощадити на ветеринарних послугах.