Ковтуни укота  | Зоомагазин MasterZoo

Зміст

Чому у кішки ковтуни

Як прибрати ковтуни

Профілактика появи ковтунів у кішки

Як розчесати ковтуни у кішок

 

Ковтуни у кішки — складність, з якою стикається кожен власник вихованців. Скупчення шерсті з'являються в улюбленців у різних зонах: від живота і паху до вух і лап. Хоч і вважається, що кішки — чепурні, і самі можуть повністю подбати про свою гігієну, це не зовсім так. У випадку з ковтунами без втручання господаря не обійтися.

Розгляньмо, чому в кішки шерсть збивається в ковтуни, і як можна розв’язати цю проблему максимально ефективно.

Чому у кішки ковтуни

Ковтуни у кішки — це скупчення шерсті в густі й тверді грудки. Найчастіше з такою проблемою стикаються власники довгошерстих вихованців. Розплутувати й зрізати такі скупчення шерсті найкраще відразу. Тому що від цього залежить не лише естетичний вигляд улюбленця, а і його здоров'я. Так, під згустками легко накопичується бруд, що може призвести до проблем зі шкірою. Навіть невеликий ковтун у кішки зазвичай завдає їй значного дискомфорту і заважає рухатися.

Разделитель девон- рекс

Причини появи ковтунів у котів

Причин того, чому шерсть кота збивається у ковтуни, чимало. Перша група — це фізіологічні особливості вихованця, такі як:

🐾 посилена робота сальних залоз;

🐾 надто суха шкіра;

🐾 структурні зміни волосся;

🐾 період линяння;

🐾 вік.

Друга група причин — недостача догляду за шерстю. Так, за відсутності регулярного розчісування, ковтуни з'являються досить швидко. Довгошерсті котики також потребують використання спеціальних доглядових засобів.

Третя група причин — особливості поведінки вихованців. Улюбленці, які полюбляють залазити у кути та малодоступні місця, швидше збирають на шерсті різні забруднення. Деякі пухнастики навіть примудряються заплутатися в гілках, накопичувати на тілі невелике листя.

І, звичайно ж, проблеми з шерстю можуть виникати через незбалансоване харчування. У такому разі важливо не лише позбутися ковтунів, а й переглянути раціон.

 

Ковтуни у кота що робити | Зоомагазин MasterZoo

Як прибрати ковтуни

Як позбутися ковтунів у кота, залежить від їх розміру, складності та розташування. Деякі сплутування можна розібрати самостійно. А ось у складних випадках рекомендується все ж таки звернутися до фахівця з грумінгу.

Домашні методи

Деякі грудки шерсті у кішок допоможуть прибрати спеціальні інструменти. Для цього потрібно придбати гребінець або щітку, створену спеціально для таких цілей. Гребінь для шерсті допоможе упорядкувати ті ділянки, в яких тільки почався процес склеювання волосків. Щітка з довгими зубчиками подолає складніші заплутування. А для позбавлення від твердих згустків, які не підлягають розчісуванню, послужить спеціальний ковтуноріз.

Полегшити розплутування шерсті допоможуть і спреї. Одні засоби пом'якшують волоски й роблять їх більш шовковистими, податливими для розчісування. Інші — створені спеціально для того, щоб руйнувати структуру ковтуна.

У ніжних зонах використання спеціальних інструментів може бути ускладненим, особливо, якщо вихованець хвилюється. У такому разі може допомогти акуратний поділ ковтунів руками на пасма.

 

 

Професійні методи

Якщо у кота шерсть грудками, і власник не може розплутати їх самостійно, звернення до салону для домашніх тварин буде гарним рішенням. Фахівці подбають про те, щоб забрати ковтуни за допомогою професійних методів. Для цього використовуються ковтунорізи, машинки для стрижки та інші інструменти. Також майстри застосовують якісні засоби для розплутування, що роблять процес максимально безболісним.

Грумінг послуги можуть включати не тільки інструментальне видалення ковтунів у кішки на спині, животі та інших зонах, але й інші процедури. Так, майстри за потреби допоможуть розплутати грудки вручну, викупають вихованця, використають і порекомендують засоби для пом'якшення шерсті.

Профілактика появи ковтунів у кішки

Якщо шерсть заплутується часто і сильно, важливо звернутися до ветеринара, визначити причину проблеми та працювати не тільки з ковтунами, але і з нею. Однак найчастіше просте налагодження регулярного догляду допомагає розв’язати складнощі з грудками.

Регулярний догляд за шерстю

Для того, щоб запобігти ситуаціям, коли у кота шерсть грудками, і збираються жорсткі ковтуни, слід:

🐾щодня приділяти час розчісуванню;

🐾 використовувати інструменти для догляду за шерстю;

🐾переглянути та налагодити харчування;

🐾 забезпечити зволоження шкіри та шерсті;

🐾 застосовувати засоби, які запобігають появі ковтунів;

🐾 регулярно проводити обробку проти паразитів;

🐾під час купання використовувати спеціальні шампуні.

І, ясна річ, важливо вчасно відвідувати ветеринарного лікаря.

 

кот | Зоомагазин MasterZoo

Як розчесати ковтуни у кішок

Є простий алгоритм, як усунути ковтуни у кота і повернути пухнастому другу гладкість і блиск шерсті.

Для початку потрібно підготувати вихованця. Найкраще виконувати процедуру, коли улюбленець перебуває у спокійному стані. Підготуйте потрібні інструменти, засоби й, звичайно ж, улюблений смаколик вихованця.

Після нанесення пом'якшувального засобу почніть акуратно розчісувати грудки. Для складних заплутувань застосовуйте ковтуноріз. Після закінчення процедури рекомендується нанести спеціальний засіб, якщо шкіра під шерстю була запалена. І обов'язково дайте улюбленцю ласощі.

 

 

FAQ
  • Чи можна стригти ковтуни у кішки

    Ковтуни можна стригти, якщо шерсть заплуталась надто сильно, і вичесати її неможливо.

  • Як прибрати ковтуни в агресивного кота?

    Найкраще використовувати спрей для розплутування. А саму процедуру зрізання — провести з кимось, хто допоможе надійно, але безпечно, зафіксувати вихованця.

  • Чому у кішок утворюються ковтуни?

    Причиною найчастіше стає нерегулярне вичісування, неправильне харчування, сухість шкіри, линяння та погодні умови.

 

 

Хочеш дізнатися більше?

Після прочитання нашої статті, перегляньте додаткову інформацію нижче:




Наші соціальні мережі