ТОП 8 для цуценят | Зоомагазин MasterZooЗміст

Комфортне місце для сну

Миски для їжі та води

Корм і ласощі для цуценяти

Нашийник, повідець та інша амуніція

Іграшки для цуценяти

Аксесуари з догляду за шерстю та кігтями

Гігієнічні засоби

Ветеринарні препарати

Висновок

 

Плануєте взяти цуценя або хвостатий пустунчик уже бігає будинком, а ви не впевнені, що у вас є все необхідне для нього? Насправді не все так складно і придбати предмети першої потреби для цуценяти можна протягом дня, а якщо неподалік є магазин мережі «МастерЗоо», то й протягом години. Важливо розуміти, що саме потрібно купити для цуценяти та як правильно вибрати всі відповідні предмети.

В ідеалі перед покупкою цуценяти слід проконсультуватися з ветеринаром або заводчиком — ці люди докладно розкажуть, що потрібно зробити до появи собаки, поділяться нюансами утримання певних порід. Також вам обов’язково слід отримати консультацію фахівця зі щеплень, оформити ветеринарний паспорт на цуценя, з’ясувати, які щеплення в нього є, а які потрібно буде зробити. Обов’язково уточніть, чи є у вашого нового друга особливості організму, генетична схильність до якихось захворювань і як правильно доглядати цуценя, щоб зберегти його здоров’я.

Але повернімося до запитання: що купити для цуценяти насамперед? У перші ж години перебування в домі вашому вихованцю знадобиться мінімум — малюкові потрібно звикнути та освоїтися в будинку. А ось уже на другий-третій день йому знадобиться повний «щенячий комплект», тому, якщо ви щось забули купити відразу, покваптеся придбати все необхідне.

Комфортне місце для сну

Які речі для цуценяти знадобляться практично одразу? Коли щеня з’явилося в оселі, покажіть, що воно має своє місце, де може спокійно лежати, відпочивати, спати, грати. Вибір лежака — справа непроста, хоча багато власників собак не замислюючись обирають модель, яка краще вписується в інтер’єр.

При покупці лежака враховуйте породу та темперамент цуценяти. Але насамперед – вік! Малята ще не вміють контролювати організм, і калюжа може з’явитися будь-де, у тому числі в лежаку. Крім того, щенята все гризуть, це нормальна потреба. Навіть десяток іграшок і жувальних смаколиків не гарантує, що улюбленець не гризтиме свій матрац або лежак. Тому відразу майте на увазі, що цей предмет — витратний матеріал, його за кілька місяців доведеться замінити, і вибирайте модель відповідно до своїх можливостей і бажань.

Собакам маленьких порід можна відразу купувати спальне місце щонайменше на рік. Вибирайте модель зі знімною подушкою або в чохлі, що можна прати за потреби. Від гострих зубів лежаки страждають менше, тому доцільно купувати досить цупку якісну модель. У собак маленьких порід лежак для цуценяти часто служить кілька років, якщо виготовлений із щільної тканини та підлягає пранню. Моделі з бязі, бавовняної тканини не такі довговічні, але коштують дешевше, і у вас з’явиться потреба (або можливість) за кілька місяців вибрати новий гарний лежачок улюбленця.

 

 

Цуценятам активним і великих порід одного лежачка точно не вистачить. Особливо жваві малюки примудряються розтерзати матрац за лічені години, тому при обмеженому бюджеті немає сенсу купувати відразу дорогий гарний лежак. По-перше, щеня дряпатиме і жуватиме його та обов’язково порве. По-друге, матрац «на виріст» здаватиметься малюкові незатишним, він почне шукати інше містечко, комфортніше, і може вибрати ваше крісло, плед, сумку… Спальне місце має відповідати розмірам чотирилапого друга, бути затишним гніздечком, а не «футбольним полем», тому середнім і великим собакам у міру зростання рекомендується міняти лежачок на більш просторий.

Щоб уберегти лежак від частих прань і зробити більш комфортним для цуценяти, застеліть його гігієнічною пелюшкою, рушником або пледом. Так щеняті буде затишніше, а вам менше клопоту. До речі, в інтернет-магазині «МастерЗоо» ви знайдете близько 200 різноманітних будиночків, лежаків і матраців для цуценят і дорослих собак, у наявності моделі на будь-який смак і бюджет.

 

Цуценя| Зоомагазин MasterZoo

Миски для їжі та води

У перші ж хвилини перебування в новому будинку цуценяті знадобиться пиття та корм, адже іноді від стресу прокидається апетит, а попити водички та пожувати щось смачненьке — найкращий спосіб заспокоїтися. А водночас переконатися, що в новому місці є вдосталь пиття, їжі та не хвилюватися з цього приводу, а спокійно досліджувати нову територію.

У продажу представлені різні миски для улюбленців:

🐾 пластикові;

🐾 керамічні;

🐾 металеві.

Пластикові миски для цуценят найдоступніші за ціною. Такі миски в наявності різних розмірів, форм, кольорів. Але вибирайте не найкрасивішу модель, а ту, яка виготовлена з якісного пластику, — вона щільніша на дотик і не має різкого запаху. Також враховуйте розмір, бо маленькому цуценяті з великої миски буде незручно їсти, воно почне залазити в неї лапами, а великому малюкові не підійде маленька миска — у процесі споживання їжі корм випадатиме на підлогу. Занадто активні цуценята під час їжі рухають миску по підлозі, і це не завжди зручно. Таким цуценятам краще купити модель із кераміки.

Керамічні миски важкі, не перевертаються, стійкі та досить міцні. Крім того, матеріал не вбирає запахи, тож його дуже легко мити. Варіантів дизайну безліч, тому підібрати гарну мисочку щеняті — не проблема. Головне, щоби вона підходила за розміром. Головний недолік таких мисок — крихкість. При появі сколів і тріщин її доведеться міняти, щоб щеня не травмувалося.

розделитель песик | Зоомагазин MasterZoo

Металеві миски коштують дорожче за інші, але це ідеальний варіант. Вони міцні, надійні, мають естетичний вигляд, легко миються, служать роками. Щоб цуценяті було зручніше їсти, купуйте металеву миску з підставкою на нековзкій основі, а малюкам із довгими вушками підставка знадобиться обов’язково, щоб вуха не падали в корм. До речі, пластикові та керамічні миски для довговухих собак також випускаються з високими бортиками або на підставках, щоб уберегти вушка від забруднень.

Купувати доведеться дві миски — для води та корму. До уваги, воду зручно давати не тільки в мисці, а й у спеціальній напувалці, де вона довше зберігатиметься чистою. Змінюйте воду в мисці цуценяти двічі на день, вранці та ввечері, а в жарку погоду підливайте протягом дня і поставте в будинку декілька мисок з водою у різних приміщеннях, щоб уберегти хвостика від зневоднення.

Корм і ласощі для цуценяти 

Що потрібно для маленького цуценяти? Звісно ж, їжа! Корм для цуценяти має бути в будинку вже в момент його появи. Перед покупкою корму бажано проконсультуватися із заводчиком і ветеринаром, адже у цуценят різних порід потреби у поживних речовинах суттєво відрізняються, і неправильне меню викликає у перспективі уповільнення росту, зайву вагу, порушення травлення, захворювання суглобів та інші проблеми зі здоров’ям. Тому вибору корму приділіть особливу увагу!

Корм для цуценят може бути сухим і вологим, купуйте той, який порадить ветеринар, або беріть обидва види (бажано одного виробника) та чергуйте. Вологий корм ніжніший, ароматніший, соковитий, тому його охоче їдять навіть примхливі цуценята, але постійне використання вологого корму прискорює утворення нальоту на зубах та провокує розвиток стоматологічних захворювань. Сухі подушечки в процесі жування очищають зубки від механічних забруднень, масажують ясна та допомагають у формуванні здорових постійних зубів. Тому фахівці дуже рекомендують давати цуценятам сухий корм.

Корми для цуценят бувають різні. Насамперед приділяйте увагу призначенню меню. Є універсальні раціони для цуценят усіх порід, є корми для цуценят маленьких, середніх та великих порід. Деякі виробники пропонують спеціалізовані раціони для цуценят певних порід, наприклад йоркширських тер’єрів, мопсів абощо.

Якщо заводчик привчив щеня до певного корму, то спочатку бажано давати саме такий раціон, а потім у міру потреби поступово замінювати його іншим. Пам’ятайте, що щеня потрібно буде вчасно перевести на «доросле» харчування, і цей момент для собак різних порід настає у різному віці. Собаки маленьких порід вже в 8–10 місяців вважаються дорослими, а щенята великих порід можуть отримувати щенячий корм до року або навіть півтора року.

разделитель кости | Зоомагазин MasterZoo

Не забудьте про ласощі! Вони просто необхідні цуценятам, особливо корисні натуральні смаколики, тому що:

є джерелом необхідних поживних речовин, якісного білка;

🐾 очищають зуби, масажують ясна, зміцнюють м’язи щелеп;

🐾 сприяють легшій зміні молочних зубів постійними;

🐾 допомагають знайти застосування кипучої енергії цуценя та врятувати від гострих зубок взуття, сумки, меблі та інші речі;

🐾 допомагають прискорити освоєння необхідних команд під час дресирування.

Не забудьте, що ласощі теж їжа. Вони не можуть замінити корм, але також містять калорії, тому при частуванні хвостатої особи смаколиками пам’ятайте, що розмір порції доведеться скоригувати. Уникайте ласощів зі штучними барвниками, ароматизаторами, іншими синтетичними добавками. У жодному разі не давайте їжу зі свого столу! Ковбаса, сир, м’ясо із супу, котлетки, здоба, цукерки, особливо шоколадні, — це небезпечні для здоров’я улюбленця продукти!

Нашийник, повідець та інша амуніція

До нашийника цуценя необхідно привчати з раннього віку, це дозволить надалі уникнути проблем на прогулянках та при вивченні команд. При виборі нашийника важливо пам’ятати: він повинен підходити за розміром та вагою. Тісний нашийник тисне, утруднює дихання, викликає порушення кровообігу і навіть іноді провокує непритомність. З вільного цуценя легко вислизне і загубиться, також є ризик зачепитися нашийником, що бовтається, за гілку, сучок, виступ і отримати травму. Про те, як правильно підібрати розмір нашийника, ви можете дізнатися у блозі «МастерЗоо» або звернутися за допомогою до наших консультантів у зоомагазинах або телефоном безкоштовної гарячої лінії.

Тепер поговоримо про матеріал нашийника. Найпростіший і найпрактичніший варіант — нейлонова тасьма. Вона легка, не тисне своєю вагою на хребет і не викликає проблем з опорно-руховим апаратом. Також цуценятам рекомендуються легкі м’які шкіряні та дерматинові нашийники або моделі із сollartex, силікону. Важкі металеві, шкіряні, брезентові нашийники цуценятам надягати не можна. Деяким собакам через особливості статури або темпераменту рекомендується купувати шлею. Для цуценят купуйте легку нейлонову модель з надійною застібкою та можливістю коригувати розмір.

Повідець для цуценяти вибирайте легкий і досить довгий, щоб вихованець мав можливість вивчати на прогулянці все довкола. Відмінним варіантом стане повідець-рулетка зі шнуром або вузькою стрічкою, а також тонкий нейлоновий повідець.

Необхідним аксесуаром для прогулянок та поїздок є переноска. Цуценятам маленьких і середніх порід краще запропонувати сумку-переноску. Це м’який і затишний будиночок, який захищає від вітру й дощу, дозволяє контролювати ситуацію та дихати свіжим повітрям. А головне — постійно відчувати присутність господаря, його захист. Цуценятам великих порід краще пропонувати пластикові переноски або сумки-переноски на колесах, тому що тримати в руках щеня вагою 7–8 кг буде важкувато.

 

Цуценя з іграшкою| Зоомагазин MasterZoo

Іграшки для цуценяти

До переліку речей для щеняти обов’язково входять іграшки. Всім собакам вони потрібні, а щенятам особливо. Для цуценяти іграшка — це не просто розвага, це можливість активно рухатися та нормально розвиватися, пізнавати світ, масажувати ясна та зміцнювати зубки. А ще за наявності у щеняти достатньої кількості іграшок ви можете не хвилюватися за взуття, одяг, меблі та інші речі — вони не постраждають від ігор малюка. Не виключено, що щеня спробує щось на зуб, але переконавшись, що іграшки цікавіші, повернеться до розваг із ними.

Іграшки для цуценят виконують важливі функції:

🐾 тренують м’язи та підтримують здоров’я;

🐾 сприяють розвитку інтелекту та кмітливості;

🐾 допомагають у відпрацюванні команд;

🐾 не дають нудьгувати та впадати в депресію за відсутності господаря.

У зоомагазинах продаються десятки іграшок для цуценят. Вони служать різним цілям, мають геть різний вигляд і виконують різноманітні функції. Наприклад, у каталозі «МастерЗоо» іграшок для щенят більш ніж двісті:

🐾 кісточки;

🐾 м’ячики;

🐾 м’які іграшки;

🐾 канати;

🐾 кільця;

🐾 пищалки;

🐾 інтерактивні розваги з ласощами;

🐾 іграшки для чищення зубів та ін.

Причому все це різних кольорів і розмірів, щоб кожне цуценя і дорослий собака мали можливість грати на втіху як з господарем, так і самостійно.

При виборі іграшки для цуценяти обов’язково враховуйте породу, адже м’ячик для молодої вівчарки та юного той-тер’єра має бути різного розміру. Також великим цуценятам потрібні міцніші іграшки, тому що зубки у них більші, гостріші, тому тканину вони розривають дуже швидко, а ось пластикові кісточки або гумові м’ячики радуватимуть щенят довго. При виборі іграшок враховуйте вподобання вихованця. Якщо ваше щеня із задоволенням жує, купуйте «жуйки» та масажери для ясен, якщо воно воліє бігати й стрибати — м’ячики, кільця, фрисбі та інші розваги для активного відпочинку.

Вибираючи цуценяті іграшку, завжди дбайте про його безпеку. В іграшках не повинно бути дрібних деталей, які малюк може проковтнути, матеріали підбирайте якісні та нетоксичні. М’ячики та інші предмети, призначені для кидання, вибирайте з урахуванням ваги, щоб при випадковому потраплянні у вихованця іграшка не травмувала його.

Аксесуари з догляду за шерстю та кігтями

З перших днів у вашому будинку щеня потребує догляду. Собаки не можуть самі підтримувати шерсть в ідеальному стані, тому цуценяті знадобиться ваша допомога в такому важливому питанні.

По-перше, знадобляться аксесуари для догляду за шерстю. Вибирайте з урахуванням типу шерсті цуценяти, наявності підшерстя, необхідності підстригати шерсть. Так, пуходерки дозволять звести до мінімуму шар шерсті на підлозі та меблях, особливо в період линяння — навесні та восени. У процесі зростання цуценята теж досить помітно линяють, тоді як регулярне використання пуходерки врятує вас від виснажливого прибирання, а улюбленець матиме красивий і доглянутий вигляд. Високою якістю відрізняються інструменти для видалення підшерстя бренду FURminator.

 

Гребінці та масажні рукавиці дозволяють уникати сплутування шерсті, роблять її красивою, а заразом масажують шкіру. Деякі види собак із жорсткою шерстю, наприклад тер’єри, потребують тримінгу. Без цієї процедури відмерле жорстке волосся злипається, ускладнює дихання шкіри та викликає розвиток грибкових захворювань і дерматитів. Тримінг можна робити вручну, використовуючи спеціальний напальчник, або за допомогою спеціальних інструментів.

Машинка або ножиці для підстригання знадобляться тим породам собак, шерсть яких потребує постійного підстригання. Однак далеко не кожен власник собаки наважується проводити експерименти із шубкою вихованця самостійно. Найчастіше цуценят і дорослих собак водять у «собачу перукарню» — грумінг-салон. Але якщо є бажання або певні навички, то ви можете купити необхідні аксесуари для підстригання та проводити процедуру вдома у комфортних для улюбленця умовах.

Для догляду за кігтиками цуценяти знадобляться кігтерези. Чому так важливо підстригати кігті? Відрослі кігтики іноді стають причиною травм шкіри, вони заважають бігати, чіпляються за все, а це також підвищує ризик травми. Крім того, на гладких поверхнях щеня починає «буксувати» і падати, а на підлозі та інших меблях залишаються негарні подряпини. Грумери рекомендують привчати цуценят до процедури підстригання кігтів з раннього віку, тоді й у дорослого собаки проблем з «манікюром» не виникатиме.

Гігієнічні засоби

Гігієна — важливий аспект збереження здоров’я та підтримання прекрасного зовнішнього вигляду цуценяти. Необхідними предметами гігієни в оселі, де живе щеня, є:

🐾 гігієнічні пелюшки: поки щеня не отримало всі щеплення, його не можна виводити на вулицю, тому «робити справи» привчайте вдома, на спеціальні пелюшки;

🐾 лосьйони для догляду за вухами та очима;

🐾 гелі та інші засоби для догляду за ротовою порожниною;

🐾 шампунь.

Шампунь підбирайте цуценяті особливо ретельно, бо від цього залежить стан здоров’я шкіри, краса шерсті та зовнішній вигляд в цілому. У продажу є шампуні для цуценят, вихованців з жорсткою, довгою, білою шерстю, зі схильністю до лупи, подразнення шкіри та ін. Якщо самостійно підібрати шампунь важко, зверніться за порадою до ветеринара або досвідченого грумера.

Ветеринарні препарати

Цуценята — це, по суті, маленькі діти, пустотливі, неслухняні, які пробують все на зуб і залізають у найнесподіваніші місця. На жаль, іноді ігри закінчуються травмами та хворобами, тому у кожного власника цуценяти під рукою має бути аптечка. Складати його бажано під керівництвом ветеринарного лікаря. У будь-якому випадку до аптечки мають входити:

🐾антисептики;

🐾 перев’язувальні матеріали;

🐾 ранозагоювальні мазі;

🐾 антигістамінні препарати;

🐾 спазмолітики;

🐾 жарознижувальне;

🐾 проносні та протиблювотні препарати.

Головне, під рукою завжди повинен бути телефон, щоб оперативно зв’язатися з ветеринарним лікарем та кваліфіковано надати першу допомогу щеняті. Самолікування може призвести до сумних наслідків.

Висновок

Цуценя в оселі — це велика радість, але й велика відповідальність. Насамперед малюкові знадобляться ваші любов, турбота та увага. Він тільки починає пізнавати світ і повністю залежить від вас. Якщо хочете, щоб чотирилапий друг жив у вас довго і завжди мав чудовий вигляд, створіть для нього оптимальні умови та забезпечте всім необхідним. Це нескладно, проте результати вас напевно порадують.

Перед покупкою цуценяти заздалегідь знайдіть ветеринарного лікаря, домовтеся про візит та проконсультуйтеся з питань корму, аптечки, прогулянок та інших важливих питань.

Нехай ваше щеня росте здоровим і щасливим!

 

 

FAQ
  • У якому віці найкраще купувати щеня?

    Найкраще купувати цуценя у віці 2–3 місяці. Якщо в оселі є маленькі діти, рекомендується вибирати старше цуценя, віком 4–5 місяців.

  • Що потрібно купити насамперед для цуценяти?

    Ще до того, як у будинку з’явилося щеня, бажано підготувати для нього все найнеобхідніше:

    • лежак або будиночок;

    • миски для води та їжі;

    • корм і ласощі;

    • найважливіші ветеринарні препарати;

    • засоби гігієни;

    • іграшки;

    • аксесуари для догляду за шерстю та кігтями;

    • амуніцію.

  • Що робити з цуценям після покупки?

    Перш за все запишіться на прийом до ветеринара, щоб він оглянув малюка і дав свої рекомендації щодо догляду, годування, щеплень абощо. Коли цуценя вперше з’явиться у вашій оселі, приділіть йому 100 % уваги, допоможіть познайомитися з новим місцем, подолати переляк, розібратися в «географії»: де розташовані їжа й вода, де лежачок, куди сходити у «справах», де можна пограти, а куди ходити не дозволяється. Тобто, перш за все знадобиться ваша увага, а також відповідний корм, вода, місце для відпочинку та іграшки.

 

Хочешь дізнатись більше?

Після прочитання нашої статті, перегляньте додаткову інформацію нижче:




Наші соціальні мережі