Зміст

Як розпізнати кота британця на вигляд?

Історія породи

Особливості характеру та поведінки британських котів

Догляд за британською кішкою

Харчування британських котів: поради та рекомендації

Типові проблеми зі здоров'ям у британців

Поради щодо соціалізації та виховання британських котів

Британська порода котів приваблює багатьох своєю витонченістю та величністю. Але ці пухнасті особистості мають звички, які відрізняються від котів інших порід. Характер британської кішки можна охарактеризувати воістину королівським. Вони розумні, стримані, лагідні та не мстиві. І якщо вас цікавить кіт британець, ви мрієте поселити такого вихованця у себе вдома і стати йому вірним товаришем, і ви хочете дізнатися все про британських котів - вам буде корисна ця стаття.

роздільник коти | Зоомагазин MasterZoo

Як розпізнати кота британця на вигляд?

Британська порода котів привертає увагу своєю вишуканою красою та унікальними рисами. Вони мають масивну і міцну статуру з широкими грудьми та досить короткими лапами. Голова кругла. Відрізняється кіт британець і милими пухнастими щічками, які є в нього завдяки розвиненим м'язам і великим кісткам.

Шерсть британських котів дуже м'яка на дотик, через що тварина ще більше стає схожою на плюшеву іграшку. Британський короткошерстий кіт зустрічається частіше, проте є і довгошерсті підвиди. Шерсть щільна і густа, має підшерстя.

Британські кішки мають різноманітні забарвлення, але найхарактернішим для них є рівномірне забарвлення. Найчастіше зустрічаються у традиційних забарвленнях, таких як блакитний, чорний, білий або руді, що додає їм шляхетності та елегантності. Але також є забарвлення таббі, біколор, камео та сіамські.

Деякі можуть сплутати британських котів із шотландськими, адже ці дві породи частково схожі. Але головна відмінність полягає в тому, що всі британські прямовухі коти, тоді як шотландські висловухі та мають більш худу і витончену будову тіла.

Якщо вам в оголошеннях зустрівся висловухий британець - слід з обережністю ставитися до такої пропозиції. Це або неуважність заводчика, або розплідник займається забороненим схрещуванням. Адже висловухі британські кошенята мають проблеми зі здоров'ям і тому їх не можна розводити.

Історія породи

Британська порода котів бере свою назву із країни походження. Розводити британців почали в Англії, наприкінці 19 ст. І справді, величний зовнішній вигляд і стриманий характер британської кішки ідеально відповідає уявленням про аристократичних англійців.

Згідно з іншими версіями появи породи, предки котів британців прибули до Британської імперії на римських кораблях. Через досить суворий англійський клімат, коти обзавелися густою шерстю та розвиненою мускулатурою. І вже згодом стали натхненням для селекційних робіт.

роздільник котики 4| Зоомагазин MasterZoo

Особливості характеру та поведінки британських котів

Попри те, що британські коти родом із холодної та дощової Англії, зараз вони – типові домашні вихованці. Вони люблять охайність і тепло, а їхньому стриманому характеру позаздрять навіть монарші особи.

Кіт британець стане чудовим другом як для самотньої людини, так і добре впишеться в ритм життя великої родини. Вони вірні та доброзичливі, самі шукають контакту з людьми. Британська кішка сама прийде до вас за увагою і вимагатиме, щоб її гладили. Не варто побоюватися, що вихованець помститься вам за щось. Їх характеру зовсім не властиво псувати меблі чи речі на зло комусь або щоб виявити свої емоції. Британські коти люблять сім'ю, в якій живуть загалом, не виділяючи когось одного пріоритетом.

Британці – коти не нав'язливі. Вони грайливі, проте цілий день не бігатимуть по квартирі або залазитимуть на шафи з криками. Так само, як і не дозволять весь час гратися з собою, як з іграшкою. Британські кішки потребують усамітнення та спокою, як і правильного догляду.

Догляд за британською кішкою

Британська порода котів не потребує особливого догляду. Однак деякі особливості все ж таки варто знати, якщо ви хочете забезпечити пухнастику комфорт.

Густа шерсть британців потребує регулярного вичісування. Робити це потрібно часто, хоч щодня, варто лише правильно вибрати гребінець для кота. Щільне підшерстя перетворює британського кота на плюшевого та м'якого, але якщо вчасно не видаляти відмерлі шерстинки, може нашкодити здоров'ю тварини. Адже коти часто вилизують себе. І щоб шерсть не перетворилася на грудки у шлунку, варто її вичісувати та забезпечити кішці регулярний грумінг.

Британські прямовухі кошенята також не вимагають багато доглядових процедур. Як у маленькому, так і в дорослому віці слід чистити вуха котам і протирати очі, очищаючи слізні накопичення, а періодично і обрізати кігті. Стежити за зубами та загальним станом здоров'я допоможуть планові візити до ветеринара.

Для того, щоб британській кішці було комфортно жити у вас, купіть їй відповідні характеру пухнастої особистості іграшки та затишні лежанки чи будиночки. Для цієї породи також рекомендується купувати великий і глибокий лоток, регулярно чистити його та міняти наповнювач. Не забувайте про безпеку вихованця: захистіть вікна та балкони спеціальною решіткою, стежте за чистотою будинку та недоступністю небезпечних для кота предметів, наприклад, поліетиленових пакетів або засобів для чищення.

роздільник котики 3| Зоомагазин MasterZoo

Харчування британських котів: поради та рекомендації

Ідеальним варіантом раціону для британських котів стане спеціалізований корм. Деякі люди віддають перевагу натуральному годуванню котів відвареним м'ясом, рибою та овочами, але в такому разі складно вирахувати оптимальну норму того чи іншого продукту. Тому якісний корм для котів кращий, адже він вже містить всі необхідні організму кота складові у відповідних пропорціях.

Потрібно тільки вибрати хороший корм для британських котів, враховуючи їх вік та особливості здоров'я. Радимо звертати увагу на корми категорій холістик та супер-преміум, тому що вони відрізняються найкращою якістю і серед них можна вибрати корм відповідного призначення.

Також забезпечте коту доступ до свіжої питної води. Залежно від рекомендацій ветеринара підберіть вихованцю вітамінні добавки. Корисним доповненням до раціону стануть ласощі. Смачні м'ясні або рибні смаколики з мінеральними комплексами допоможуть забезпечити коту надходження потрібних для здоров'я компонентів та потішать його.

Не варто годувати британських котів їжею зі столу, яку ви готуєте для себе. У ній містяться приправи, сіль і цукор, які не можна вихованцю. Також не варто давати коту шоколад та інші солодощі, незбиране молоко, сире м'ясо та рибу, солоні та копчені продукти.

Типові проблеми зі здоров'ям у британців

Британська порода котів відрізняється міцним здоров'ям. Однак і британці мають кілька поширених захворювань. Серед генетичних проблем можна виділити хвороби нирок та серця. Щоб їх вчасно виявити, рекомендується регулярно відвідувати ветеринара, робити УЗД та підібрати відповідний корм.

Серед набутих захворювань найчастіше зустрічаються паразити та ожиріння. Першу проблему просто вирішити антипаразитарною обробкою, а другу - якісним кормом та іграми з вихованцем.

Щоб уникнути інфекційних та вірусних захворювань, не нехтуйте плановою вакцинацією котів.

Поради щодо соціалізації та виховання британських котів

Коли вдома з'явилося кошеня британець, треба налагодити з ним контакт. Соціалізація необхідна з раннього віку кошеня і до того моменту, коли пухнаста особистість вже набуде своїх явних рис характеру, почне виявляти їх і зрозуміє свій важливий статус у сім'ї, з якою живе. Зазвичай це триває до 2-місячного віку.

Покажіть кошеняті, що вам можна довіряти. Беріть його на руки, годуйте смачною та корисною їжею, приділяйте йому час та грайтеся. Не кричіть на вихованця, і не карайте його за провини. Адже він тільки знайомиться з цим світом і тим, як усе довкола влаштовано. Розмовляйте з кошеням спокійним голосом, навчайтеся розуміти його бажання та інтонації голосу, поважайте його межі.

Коти британці загалом доброзичливі та охоче йдуть на контакт з людьми. Характер вихованця багато залежить від середовища, що його оточує. Подаруйте коту турботу і ласку, та у відповідь ви отримаєте найніжніше і найвідданіше ставлення.

Хочеш дізнатися більше?

Після прочитання нашої статті, перегляньте додаткову інформацію нижче:




Наші соціальні мережі