Подорож із собакою | Зоомагазин MasterZoo

Зміст

Підготовка перед подорожжю з вихованцем

Висновок ветеринарного огляду та отримання необхідних щеплень

Підготовка документів

Підготовка вихованця до подорожі

Висновки

Поїздка за кордон із пухнастою особистістю – це приємний досвід. Коли ваш улюблений вихованець поділяє з вами емоції та враження, а ви бачите його щасливі очі. Але для того, щоб виїзд із вихованцем за кордон пройшов без проблем, потрібно підготуватися та оформити потрібні документи.

Підготовка перед подорожжю з вихованцем

Щоб поїздка або переїзд з вихованцем за кордон не стали проблематичними, слід спочатку дізнатися про правила та вимоги тієї країни, куди ви прямуєте. Розпочати підготовку потрібно заздалегідь. Адже в більшості випадків перевезення тварин через кордон вимагає наявності щеплень, а щеплення мають термін дії. Не тільки тоді, коли тварину треба щепити ще раз, але й тоді, коли вакцина вважається вже дійсною.

Тому спонтанна поїздка з твариною за кордон, якщо вона не має паспорта, чіпа та вакцини, швидше за все не відбудеться. Якщо ви хочете порадувати пухнастика новими враженнями або не хочете, щоб він сумував за вашої відсутності, потрібно заздалегідь підготувати всі необхідні документи.

Висновок ветеринарного огляду та отримання необхідних щеплень

Більшість питань, пов'язаних із тим, як перевезти тварину через кордон, пов'язані з походом до ветеринара. Регулярні візити до ветеринарного лікаря, звичайно, важливі. Але, якщо ви чекаєте на поїздку, то почати підготовку до неї варто саме з обов'язкового відвідування ветеринарного лікаря.

Періодично до правил міжнародного перевезення тварин вносяться зміни. Ветеринар зможе підготувати вас до поїздки відповідно до актуальних норм та правил. Але в будь-якому випадку, для подорожі знадобляться документи для вихованця та щеплення.

Зробити паспорт для домашньої тварини та щеплення можна лише у ветеринарній клініці. Аналогічно і з введенням мікрочипа, на якому зберігаються дані про тварину. Ці процедури для вихованця обов'язкові та підтверджуються відмітками у паспорті, штампом ветеринарної клініки та підписом лікаря. Без цього виїхати за кордон із вихованцем практично неможливо.

Підготовка документів

Які документи для вихованця необхідно підготувати, щоб виїхати з ним за кордон? Якщо говорити про перетин кордонів країн ЄС, то знадобляться такі документи.

  1. Ветеринарний паспорт з відмітками про всі планові щеплення, чипування, з фотографією тварини віком 12 місяців та інформацією про обробку проти паразитів.

  2. Документ про наявність мікрочипа у тварини.

  3. Сертифікат здоров'я.

  4. Довідка про тестування на антитіла проти сказу. Ця довідка діє 3 місяці з моменту перетину кордону.

  5. Документ, що тварина не становить племінної цінності.

  6. Сертифікат відповідності контейнера для тварин стандартам IATA.

Не раніше ніж за 21 день до в'їзду в країну ЄС потрібно зробити тварині щеплення проти сказу, а також провести дегельмінтизацію та інсектоакарицидну обробку. Зробити профілактику від паразитів не раніше ніж за 48 годин до виїзду. Ця процедура також має бути відзначена штампом у паспорті тварини.

Якщо ви плануєте виїхати до країн СНД, то знадобиться свідоцтво ВІТ-1. На кордоні, у спеціальному ветеринарному пункті, за цим свідоцтвом ви отримаєте безкоштовний міжнародний сертифікат.

Подорож з котом | Зоомагазин MasterZoo

Підготовка вихованця до подорожі

Під час поїздки вихованцю має бути комфортно. Якщо поїздка коротка, до 2-3 годин, то можна скористатися переноскою у форматі сумки або рюкзака. При тривалій подорожі краще забезпечити тварині просторий комфортний контейнер-клітку, який також зможе забезпечити їй безпеку під час транспортування. Параметри переноски підбирайте відповідно до розміру та ваги вихованця.

Перед поїздкою дізнайтеся про найближчі ветеринарні клініки у місці призначення. Також знайдіть інформацію про можливі нюанси відвідання ветеринара, наприклад, чи потрібна страховка або години роботи клініки у будні та вихідні дні.

 

Не перегодовуйте вихованця перед подорожжю. Якщо переїзд не тривалий, то краще дати лише води, а нагодувати тварину вже після прибуття. Якщо вашого улюбленця захитує в транспорті чи він схильний до зайвого стресу, проконсультуйтеся з ветеринаром щодо препаратів, які допоможуть йому перенести поїздку спокійно.

Продумайте як і чим будете годувати та напувати вихованця у поїздці, візьміть із собою воду, корм у зручних порційних пачках, вологий корм у консервах чи паштеті, чи ласощі, а також посуд улюбленця. Щоб знизити хвилювання тварини під час переїзду або забезпечити йому цікаве дозвілля, не забудьте взяти улюблені іграшки пухнастої особистості. Так вихованець відволікатиметься і менше нудьгуватиме або нервуватиметься в дорозі.

Висновки

Поїздка за кордон із вихованцем - це правильне рішення. Так ви не нудьгуватимете один за одним і не переживатимете, як же почувається ваш вихованець, якого ви залишили у друзів або родичів. Та й у подорожі вам буде забезпечена ідеальна компанія.

Щоб собака чи кіт краще переносили поїздки, краще з дитинства привчати їх до подорожей та прогулянок. Однак навіть якщо такої можливості немає, підготуватися до виїзду за кордон із вихованцем не так і складно.

Почати варто з відвідування ветеринара та оформлення необхідних документів. Далі, подбайте про те, щоб вихованцю було комфортно у подорожі. Основні пункти - це зручна переноска, корм та вода, а також улюблені іграшки. Сплануйте свій маршрут так, щоб при необхідності ви могли прогулятися з вихованцем. І дізнайтесь про те, як потрапити до ветеринара за кордоном, якщо виникне така потреба. Всього кілька кроків - і ви готові до поїздки за кордон із вихованцем!

Хочеш дізнатися більше?

Після прочитання нашої статті, перегляньте додаткову інформацію нижче:




Наші соціальні мережі