Зміст

Популярні імена для папуг

Креативні та оригінальні імена для папуг

Потішні та грайливі імена для папуг

Як вибрати відповідне ім'я для папуги: поради орнітологів

У вашій оселі з'явився папуга. Ви підготувалися до зустрічі пернатого друга, вибрали простору клітку, обладнали її всім необхідним, купили корм, ласощі, іграшки. Птах виглядає задоволеним, але… ви не знаєте, як називати улюбленця.

При покупці запитайте у продавця, чи є у пернатого кличка і якщо так, то яка. Якщо папуга має ім'я і воно не викликає у вас негативу, то не варто відразу перейменовувати улюбленця, краще придивитися до нього і, можливо, теперішнє ім'я виявиться дуже вдалим. Але в зоомагазинах птахи зазвичай безіменні, тому ім'я папузі доведеться давати вам.

Вибрати відповідне ім'я для папуги важливо, адже птахові доведеться жити з ним все життя, а вам щодня вимовляти багато разів і чути не лише від інших членів родини, але й від папужки. А раз так, ім'я має бути звучним, приємним, оригінальним і простим, особливо якщо ви розраховуєте, що папужка теж його вимовлятиме.

Підходьте до вибору імені для папуги відповідально. Кличка не повинна викликати негативних асоціацій, різати слух, бути грубою або сприйматися неоднозначно. Адже згадавши немилозвучне ім'я вихованця у розмові, ви потрапите в незручну ситуацію, а якщо дитина вирішить розповісти про улюбленця в школі або в компанії однолітків, то може стати об'єктом глузувань або отримати зауваження від вчителя.

Варіантів імен для папуг безліч, як популярних, так і оригінальних, що рідко зустрічаються. Звичайно, вам хочеться, щоб ім'я підходило птаху, відображало його індивідуальні особливості. Тому не поспішайте називати папугу, придивіться до нього, вивчіть звички.

роздільник птаха | Зоомагазин MasterZoo

На що слід звернути увагу господареві при виборі клички для папуги:

• порода: папужки бувають різних видів, одні швидко вчаться розмовляти, інші розмовляють погано, треті лише цвірінькають. З урахуванням цих навичок вибирайте ім'я для папуги. Тим, що говорять, слід давати короткі звучні імена, які вони зможуть повторити, тим, хто не розмовляє, підійде і складніша кличка, що відображає харизму вихованця. Крім того, порода папуги також впливає на вибір імені. Наприклад, для ари або амазона підійде більш екзотичне ім'я, ніж для хвилястого папужки;

• стать: підбирайте ім'я з урахуванням статі птаха, а якщо відразу з'ясувати її не вдалося, віддайте перевагу універсальним кличкам або таким, які легко «переробити»: Міша-Маша, Гриша-Глаша, Джей-Джейн та ін.;

• характер та особливості поведінки: кожен папуга має свій характер і темперамент. Проводьте більше часу з вашим новим другом, спостерігаючи за його поведінкою, уподобаннями та звичками. Ці спостереження можуть підказати вам відповідне ім'я, що відображає його індивідуальність: Красень, Чистюля, Задирака, Говорун, Соня;

• зовнішність: зовнішній вигляд вашого птаха – чудове джерело натхнення для пошуків імені. Роздивіться колір оперення, форму тіла. Наприклад, якщо папужка яскраво-зеленого кольору, йому підійдуть клички Листик або Смарагд.

Джерелом натхнення під час пошуку імені для папуги можуть стати книги, серіали, мультфільми, музика, спорт. Не виключено, що ваш папуга нагадує вам якогось літературного чи кіногероя, або його ім'я може бути пов'язане з вашою улюбленою піснею, артистом, спортсменом. Така асоціація додасть до вашого зв'язку з папугою нотку ностальгії чи веселощів. Так, цікавим ім'ям для пернатого улюбленця стануть: Зідан, Снітч, Шрек, Круз, Герміона, Шерлок та ін.

Пам'ятайте, що ім'я папуги має бути простим у вимові, зручним для вас і для птаха. Довге ім'я або кличка з 2-3 слів викликає утруднення. Вам незабаром набридне вимовляти її повністю, і ви перейдете на скорочений варіант, а папуга звикне до нього і не впізнаватиме своє повне ім'я. І навпаки, якщо ви привчите улюбленця до довгої клички, то в скороченому варіанті він не сприйматиме її. Коли ви вирішили, яке ім'я для папуги вибрати, переконайтеся, що воно не схоже на імена членів вашої родини та інших вихованців, інакше пташка стане плутати своє ім'я та відгукуватися на чуже.

Вибір імені для вашого папуги - це особливий момент, який допоможе зміцнити взаєморозуміння з пернатим другом. Ми спробуємо запропонувати варіанти імен, які дозволяють відобразити індивідуальність вашого підопічного.

Популярні імена для папуг

За традицією улюбленців часто називають іменами героїв мультфільмів. Нещодавно найпопулярнішим ім'ям для папужки було Кеша. Більшість пернатих добре сприймають і вимовляють шиплячі

звуки "ш", "ц", "с", "ч", "ж". Звідси й тенденція називати птахів іменами, у яких є ці звуки:

Даша; Яша; Жорж; Гоша; Гриша;
Чижик; Жак;  Сьома; Сеня; Чуча…

 

Звичайно, не забувають і про популярних мультгероїв. Діти часто називають папуг Флінт, Яго, Перікл, Кокату, Голубчик, Перлинка, Педро.

Також популярними іменами для папуг є: Рома, Оскар, Роккі, Рой, Петька, Валера, Альберт, Чірік, Кузьма, Боря, Арчі, Чарлі, Амур, Льолік, Карл, Митя. Найпоширенішими іменами для пернатих «дівчат» вважаються Ася, Джуді, Кікі, Кітті, Ляля, Буся, Коко, Маша, Даша, Лада, Пушинка, Чіка.

Креативні та оригінальні імена для папуг

Зазвичай господарі, які хочуть назвати птаха оригінально і точно передати за допомогою імені його характер і темперамент, використовують імена кіногероїв, спортсменів, музикантів, інших знаменитостей, персонажів книжок, мультфільмів або навіть назви явищ природи. Також для вибору цікавого імені слід звернути увагу на забарвлення птаха. До незвичайних імен, які вказують на індивідуальні особливості пернатого улюбленця, можна віднести такі:

Джек; Боб; Клуні; Черчілль;
Атос; Рой; Бетмен; Гаррі;
Шрек; Тор; Крихітка; Венсан;
Бенедикт; Ураган; Вихор; Фіксик;
Вжик; Спанч; Джексон; Каспер;
Роналду; Йорік; Ілона; Леонардо;
Мадонна; Аріель; Брітні; Колібрі;

Якщо ви хочете обіграти в імені забарвлення пташки, то пропонуємо розглянути наступні варіанти: Лимончик, Кульбаба, Сонечко, Мандаринка, Золотко, Сніжинка, Ківі, Хмара, Ягідка, Топаз, Смарагд, Перл, Чорниця, Персик, Барвінок, Волошка та ін.

Останніми роками з'явилася тенденція давати папужкам «технологічні» імена, наприклад, Сервер, Адмін, Демо, Драйвер, Капча, Клік, Чіп, Піксель, Хакер та ін. Також любителі ігор часто називають папуг іменами улюблених ігрових персонажів.

Потішні та грайливі імена для папуг

Щоб отримувати від спілкування з папугою ще більше позитивних емоцій, дайте йому грайливе, потішне ім'я, яке асоціюватиметься з дитинством, нагадуватиме про кумедні події або просто викликатиме посмішку. Якщо ви хочете вибрати саме таке ім'я, доведеться добре подумати, тому що воно має відповідати характеру вашого вихованця, інакше кличка, як кажуть, не приживеться або викликатиме у вас роздратування. Птах дуже тонко відчуває настрій господаря, тому, можливо, не відгукуватиметься на таке ім'я або не захоче спілкуватися з вами.

Пропонуємо вам кілька варіантів кумедних імен для папуг, як то кажуть, для натхнення. А ви, спираючись на власний досвід, спогади, асоціації, зможете підібрати свій варіант:

Гаврюша; Мультик; Семен Семенович; Бармалей; Родзинка; Нафаня;
Масяня;; Зефірчик; Айріш; Амстер; Проня; Анфіса та ін.

 

роздільник папуга | Зоомагазин MasterZoo

Як вибрати відповідне ім'я для папуги: поради орнітологів

Якщо ви вибрали папугу, який може розмовляти, ви напевно сподіваєтеся, що він вимовлятиме своє ім'я. Щоб зробити процес навчання простішим та ефективнішим, підбирайте імена, в яких є шиплячі звуки та «р», їх птахи краще запам'ятовують і легше вимовляють. Звуки «м», «н», «л» даються папугам важко, пташка почне перекручувати ім'я, гаркавити. Щоб папуга запам'ятав ім'я і якнайшвидше вивчив, вимовляйте його чітко, голосно, досить повільно.

Для птахів, які не розмовляють, вибирайте будь-яке милозвучне ім'я – птах із задоволенням стане на нього відгукуватися. Звичайно, ім'я має бути пристойним і не викликати негативних асоціацій у вас і оточення.

Намагайтеся підібрати папузі ім'я, яке підкреслить його індивідуальність. Багато господарів домашніх вихованців вірять, що кличка впливає на характер і поведінку підопічного, і, можливо, вони мають рацію. Не поспішайте, вибирайте з любов'ю та ретельно, і ви обов'язково знайдете ім'я, яке підходить саме вашому пернатому компаньйону.

 

Хочешь дізнатись більше?

 

Після прочитання нашої статті, перегляньте додаткову інформацію нижче:




Наші соціальні мережі