Природою так задумано, що весна – це час пробудження всього живого, у тому числі і небезпечних для домашніх улюбленців комах – бліх і кліщів. Але не варто панікувати! Потрібно просто захистити улюбленця якомога ефективніше та надійніше.

На жаль, укус кліщів і бліх може виявитися набагато серйознішим, ніж проста неприємність. А все тому, що ці паразити під час живлення кров'ю можуть заразити тварину небезпечними захворюваннями, які зараз діагностуються все частіше.

Налічується десятки хвороб, які переносять кліщі, але найпоширеніша з них – бабезіоз, здатна призвести навіть до загибелі улюбленця. Блохи, точніше їх слина, є однією із найчастіших причин алергічного дерматиту у котів та собак, що проявляється свербежем та випадінням шерсті на окремих ділянках.

Існує хибна думка, начебто кліщів можна «підчепити» тільки у лісі, у реальності ж для зустрічі з кліщем достатньо вийти в міський парк. Оскільки з загрозою атаки бліх і кліщів зустрічаються практично всі власники, дуже важливо подбати про профілактику – захистити улюбленого чотирилапого друга від укусу, а значить і від зараження небезпечними хворобами.

Якщо Вам хочеться вирішити проблему кардинально – за один раз на весь сезон, то варто звернути увагу на такий метод захисту, як нашийники від паразитів. Вони зручні як для тварин, так і для хазяїв: один раз одягніть та будьте спокійними протягом всього небезпечного періоду.

Як працюють нашийники від паразитів?

Важливо розуміти, що діяти нашийник починає через 48 годин з моменту одягання і при належному контакті з тілом домашнього улюбленця. Тобто відстань між нашийником і шиєю повинна бути в 2 пальці, що розміщені вздовж шиї. При цьому носити нашийник слід постійно, навіть під час нічного сну.

Ось декілька рекомендацій при виборі нашийника:
o При купівлі звертайте увагу на репутацію виробника.
o Зверніть увагу - чи здатен нашийник запобігати укусам комах.
o Бажано використовувати нашийники тривалого періоду дії.
o Розмір нашийника повинен відповідати вазі вихованця.

Одним із сучасних і зручних нашийників на сьогоднішній день є Форесто® від компанії Байєр (Bayer). Цей нашийник має багато переваг, які за достоїнством оцінять і вихованці, і власники.

Основні вигоди Форесто®

Нашийники від бліх і кліщів Форесто® не тільки знищують комах, а й, завдяки високій швидкості дії, здатні захистити від зараження небезпечними хворобами. Діючі речовини знаходяться у самому нашийнику, і виділяються на поверхню тіла в необхідній кількості в міру зниження концентрації.

Крім того, Форесто®:
1. Має стабільно високий рівень захисту протягом всього періоду дії.
2. Ефект триває 8 місяців, що особливо важливо у зв'язку зі збільшенням періоду активності кліщів.
3. Підходить для собак і котів (випускається у двох розмірах - для котів і для собак вагою до 8 кг, а також для собак вагою більше 8 кг).
4. Запобігає укусам комах.
5. Діє контактно: немає необхідності, щоб блоха або кліщ наповнились кров'ю улюбленця.
6. Водостійкий.
7. Без запаху.

По суті, розробка Форесто® - не просто поява ще одного ефективного засобу від кліщів та бліх, це ще й можливість зручного та довготривалого захисту улюбленців від небезпечних захворювань. Форесто® можна надягти і не хвилюватися про дату наступної обробки, адже 1 нашийник забезпечує захист від бліх та кліщів до 8-ми місяців.

За матеріалами liza.ua